Instamoods 001 | Cosy Herfst Vibes & Deens Hygge

by Charelle
instamood-herfst-vibes-hyggen

Krijgen jullie ook zo de kriebels in je buik als je denkt aan de gezellige herfstmaanden die komen gaan? Ik wel! Warme drankjes drinken, kacheltje aan, havermout met appel als ontbijt en gewapend met fris gewassen wanten het bos in! Rond deze tijd van het jaar wil ik per direct een tiny house kopen, één waar ik de hele herfst en winter opgekruld in een stoel mijn favoriete boeken kan lezen. Toch weet ik dat ik me al gauw eenzaam zou voelen, ongeacht het feit dat ik introvert ben en alleen-tijd voor mij heel waardevol is. Want, ook samen kun je ultiem genieten van de cosiness van de herfst.

De Denen brengen dat in de praktijk door iets wat Hygge heet. Ik had er nog nooit van gehoord totdat er de afgelopen weken uitgebreid over werd geschreven door verschillende kranten. Hygge is samen te vatten als samen spelletjes doen bij een haardvuur, met warme dekentjes, chocolademelk en versgebakken koekjes. Veel tijd samen doorbrengen om de koude maanden te overbruggen, door het gezellig te maken. Eén en al cosiness. Onder andere door dit hyggen is Denemarken één van de gelukkigste landen ter wereld. Ik had mijn koffers al ingepakt om richting Denemarken te vertrekken, toen ik ontdekte dat het ook het twee-na-moeilijkste land ter wereld is om vrienden te maken. Nee, als buitenstaander mag je niet zomaar meedoen aan dat hyggen. Dus die koffers zijn weer uitgepakt. Ik ga gewoon lekker in Nederland hyggen. En iedereen is welkom. Ja ook jij. (:

instamood-herfst

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | 007 | 008 | 009

Lees ook: Introvert Issues – Wat is het verschil tussen introvert en verlegen?

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

10 comments

Sandra 12 oktober 2016 - 08:35

Hyggen, nog nooooit van gehoord haha! Het klinkt overigens wel heel knus en gezellig. Alleen, als het aan mij ligt dan hoeven die spelletjes niet haha! De rest klinkt goed. :) Wel stom dat je als buitenstaander niet mee mag doen. Het is toch juíst leuk om zo op die manier nieuwe mensen te leren kennen? Die gekke Denen… Dan maar in ons kikkerlandje hyggen ja. :p
Echt een leuk idee van je om hier over te schrijven. Ik gok dat veel mensen echt niet weten wat dit is. :)

Reply
Marjan 12 oktober 2016 - 11:19

Toevallig deze ochtend een stukje gelezen waar het ook over dit Hygge gaat. Ik ben voor en doe gezellig mee ?

Reply
Charelle 25 oktober 2016 - 10:09

Gezellig samen hygge! :D

Reply
Arjanne 12 oktober 2016 - 15:05

Haha, ik had nog nooit van ‘Hygge’ gehoord, maar woahh… het klinkt perfect. Een en al ultieme herfst-gevoelens, sounds gooood!! :)

Reply
Charelle 25 oktober 2016 - 10:09

Ja toch!? :D

Reply
Karlijn 15 oktober 2016 - 13:39

Wat een heerlijke herfstige foto’s. Ik ken Hygge, alleen het woord is al mooi vind je niet?! X

Reply
Charelle 25 oktober 2016 - 10:06

Ja zeker, toen ik dat woord las dacht ik ook van ‘ooooh dat klinkt zo goed’! Haha!

Reply
Marlous 22 oktober 2016 - 21:03

Jaa, Hygge is leuk! Heerlijk haha. Overigens heb ik al best wat vrienden in Kopenhagen (m’n lievelingsstad!) gemaakt, en het valt me op dat iedereen ook dol is op Nederlanders. Dus misschien toch maar je koffers pakken ;-)

Reply
Charelle 25 oktober 2016 - 10:00

Oooh echt waar ja? :D Oh dat vind ik echt super leuk om te horen! Vond dat toch een beetje jammer om te lezen, dat vrienden maken daar moeilijk gaat. Maar jou lukt het dus prima! En wel grappig trouwens dat ze Nederlanders leuk vinden, aangezien we in Nederland nogal fan zijn van Denen en Scandinaviërs, haha!

Reply
Movie night | 11x Halloween films die niet eng zijn! 28 oktober 2016 - 06:21

[…] jaar. De combinatie van de mooie herfst, de geschiedenis van de feestdag, de griezeligheid en het #hygge ervan spreekt me ontzettend aan. Tegelijkertijd vind ik Halloween ook vreselijk! Ik houd er […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.