Besparen op je vaste lasten? Het kan echt!

by Charelle

Ik ben me de laatste tijd flink aan het verdiepen in het creëren van een passief inkomen. Dat betekent het creëren van inkomstenstromen waar jezelf niet direct bij hoeft te zijn. Een deel daarvan gaat natuurlijk over besparen. Waar geef ik maandelijks te veel geld uit? En jij misschien ook? Ik zet een paar dingen op een rijtje waar jij mogelijk op kunt besparen, net als ik!

Verzekeringen: goed vergelijken kan lonen

Verzekeringen heb je nodig, een aantal ervan zijn zelfs verplicht. Niet zonder reden, want zou je niet verzekerd zijn dan zouden de kosten in veel gevallen behoorlijk kunnen oplopen. Opzeggen is dus niet zo’n goed idee, maar dat betekent niet dat je niet kunt besparen op je verzekeringen. Hoe? Door goed te vergelijken. Begin eens met het vergelijken van de basispremie van je zorgverzekering met die van andere aanbieders. Zit je aan de hoge kant? Dan kan overstappen naar een andere zorgverzekering een goed idee zijn. Als de ziektekostenverzekering 2022 premies bekend zijn, zie je dat veel mensen overstappen, op zoek naar de verzekering met de laagste kosten. Let daarbij ook op je eventuele aanvullende pakketten, want ook daarop valt best vaak te besparen, zolang je goed uitzoekt waarvoor je gedekt wilt zijn.

Welke abonnementen heb je echt nodig?

Hoeveel abonnementen heb je lopen? Veel mensen blijken dat niet zo één, twee ,drie te kunnen zeggen. Zo heb je misschien een Netflix, Amazon Prime, HBO én Disney Plus abonnement lopen. Dat is een beetje veel. Op welke dienst kijk je bijna niet? Zeg die direct op. Kritisch kijken naar je abonnementen is een fantastische manier om geld te besparen. Kun je er een paar opzeggen, dan kan je dat elke maand opnieuw geld besparen. Streamingdiensten kun je vaak per maand opzeggen of opnieuw afsluiten. Ben je verknocht aan een serie op de ene dienst, kun je de ander dus gerust een paar maanden opzeggen. Dat scheelt meer geld dan je denkt!

Besparen op boodschappen

Ook op boodschappen valt behoorlijk wat te besparen. Een bezoekje brengen aan een andere supermarkt kan al schelen, net als wat beter letten op de aanbiedingen. Vergeet ook niet om wat vaker kliekjes in te vriezen. Zo voorkom je niet alleen te hoge kosten, maar ook een hele hoop verspilling. Ben je meteen duurzaam bezig!

Wat is jouw favoriete manier om geld te besparen? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door Menzis.

1 comment

Zo regel je zaken voor de toekomst: 3 tips | The Scent Of Cinnamon 15 januari 2023 - 16:12

[…] Besparen op je vaste lasten? Het kan echt! […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.