3 betrouwbare apps om te beginnen met beleggen

by Charelle
apps beleggen

Dit voorjaar volgde ik de training Money Unlocked bij Charlotte van ’t Wout, een cursus waarbij je álles leerde over geld. De modules bestonden uit video’s, audio’s en opdrachten voor je money mindset, je kennis over de geldwereld, marketing én beleggen en investeren. Toen ik aan de cursus begon wist ik van die laatste twee nog helemaal niets, maar Charlotte legde stap voor stap uit hoe je nu al, ook al is het maar met €5 kunt beginnen met beleggen.

Zo begon ik en inmiddels kan ik je 3 apps aanraden waarmee ook jij héél eenvoudig kunt beginnen met beleggen.

BUX Zero

BUX is een heel leuk en toegankelijk appje waarmee je makkelijk aandelen koopt en verkoopt. Je installeert het op je smartphone, verifieert jezelf en je kunt meteen aan de slag! Ik kreeg als nieuwe gebruiker zelfs een gratis aandeel, dus best kans dat jij dat ook krijgt.

Het leuke aan BUX is dat je ieder moment je aandelen eenvoudig weer verkoopt en je geld weer terug op je bankrekening kan zetten. Zo staat er dus niets vast en kun je altijd bij je geld. Daarnaast beleg je met BUX commissievrij.

Via deze link kun je meteen beginnen met BUX!

Peaks

Peaks is eigenlijk nóg makkelijker dan BUX, omdat je geen aandelen hoeft te kopen. Je stopt je geld in een beleggingsfonds en de rest gaat vanzelf. Peaks geeft je de mogelijkheid om te kiezen hoeveel risico je wilt nemen met je belegging. Investeer je in een potje met een hoog risico, dan ontvang je meer rente. Een potje met minder risico is veiliger (er is minder kans dat je je geld kwijtraakt), maar levert ook minder rente op.

Het idee van Peaks is dat je belegt met je wisselgeld. Zo kun je instellen dat wanneer je iets koopt voor €3,95, er automatisch 5 cent op je beleggingsrekening wordt gestort bij Peaks. Dan merk je amper op je bankrekening en ondertussen ben jij lekker aan het beleggen.

Je hoeft die weg niet te nemen, je kunt er ook gewoon voor kiezen éénmalig, of maandelijks een bedrag op je beleggingsrekening te storten.

Met deze link download je Peaks en kun je direct aan de slag!

Bitvavo

Bitvavo is een crypto exchange app, waar je cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Wanneer je de app hebt gedownload en jezelf hebt geverifieerd, kun je geld overmaken naar je Bitvavo portemonnee. Vanuit die portemonnee koop je vervolgens crypto’s. Dat gebeurt per direct, net als het verkopen ervan. Als je besluit een crypto toch niet te willen, heb je meteen je geld weer terug in je Bitvavo portemonnee. Het geld in je portemonnee kun je ieder moment weer opnemen op je bankrekening.

Bitvavo is Nederlands, heeft lage handelskosten en is erg toegankelijk. Je hebt meteen door hoe het werkt.

Ik ben benieuwd. Heb jij al eens belegd? Ga je beginnen met één van deze apps? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.
Dit artikel is geen financieel advies, enkel mijn ervaring met deze apps. Het is helemaal aan jou of je gaat beleggen of niet.

1 comment

Besparen op je vaste lasten? Het kan echt! | The Scent Of Cinnamon 2 december 2021 - 11:45

[…] 3 betrouwbare apps om te beginnen met beleggen […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.