Frozen shoulder? Een moxa lamp kan verlichting bieden

by Charelle
frozen shoulder moxa lamp

De frozen shoulder, ook wel bekend als het ‘bevroren schouder’-syndroom, is een pijnlijke aandoening die vaak voorkomt en mensen van alle leeftijden kan treffen. Herstel duurt lang, maar een moxa lamp kan verlichting bieden bij je frozen shoulder. Lees verder om te ontdekken hoe!

Wat is een frozen shoulder?

Een frozen shoulder wordt gekenmerkt door stijfheid, pijn en een beperkt bewegingsbereik in de schouder. Het kan het dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden en het is dan ook een belemmerende aandoening. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar die kunnen helpen bij het verminderen van de symptomen, zoals behandeling met een moxa lamp of tdp lamp.

Wat is een moxa lamp?

Een moxa lamp is instrument uit de Chinese geneeskunde die veel wordt gebruikt door acupuncturisten. Het is ontworpen om warmte te leveren aan specifieke acupunctuurpunten of gebieden van het lichaam. De term “moxa” verwijst naar een oude traditie, waarbij het kruid bijvoet werd gebrand om deze warmte te leveren. Tegenwoordig bevat een moxa lamp een soort schijf met mineralen, waardoor de lamp niet alleen warmte levert, maar ook een helende energie.

Hoe werkt een moxa lamp bij frozen shoulder?

Als je naar een acupuncturist gaat kun je vragen of hij in de moxa lamp wil inzetten bij jouw behandeling. Maar je kunt ook een moxa lamp voor thuis kopen. Je richt de moxa lamp op de frozen shoulder, waardoor de energiestroom wordt gestimuleerd en eventuele blokkades worden opgeheven. Meestal moet je dit wel een aantal keer herhalen voordat je blijvend verschil merkt, maar vlak na gebruik kun je wel echt verlichting ervaren (1).

Voordelen van Moxa lamptherapie bij frozen shoulder

1. Pijnverlichting

De warmte van de Moxa lamp helpt de spieren in het schoudergebied te ontspannen, wat de pijn verlicht die wordt veroorzaakt door de frozen shoulder.

2. Verbeterde doorbloeding

De warmte van de moxa lamp kan de bloedcirculatie bevorderen, waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter worden afgeleverd aan het getroffen gebied, wat het genezingsproces kan versnellen.

3. Meer bewegingsbereik

Door het stimuleren van de acupunctuurpunten rondom de schouder, kan de moxa lamp helpen bij het herstellen van het bewegingsbereik en de flexibiliteit van het gewricht en de spieren.

4. Ontspanning en stressvermindering

Naast het behandelen van de fysieke symptomen, draagt de moxa lamp ook bij aan ontspanning en stressvermindering, wat een positieve invloed kan hebben op je algehele welzijn.

Waar moet je op letten bij het gebruik van een moxa lamp?

Hoewel een moxa lamp of tdp lamp veel voordelen biedt bij de behandeling van een frozen shoulder, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen waar rekening mee moet worden gehouden. Zo is het aan te bevelen om vóór het gebruik van je moxa lamp, te spreken met een acupuncturist of specialist. Zo weet je zeker dat je moxa lamp voor jou geschikt is en je geen andere problemen in de hand werkt. Als je zwanger bent of hart- of huidaandoeningen hebt is het ook belangrijk om eerst te spreken met een arts. Zodra het gebruik van de moxa lamp onprettig aanvoelt, moet de behandeling direct worden gestopt.

Waar koop je een moxa lamp?

Een moxa lamp past bij mijn gezondheidsklachten, waardoor ik het heerlijk vind om zo’n tdp lamp thuis te hebben. Zo kan ik ‘m meerdere keren per week gebruiken en ik merk ook echt een verlichting van mijn klachten na gebruik. Ik heb mijn moxa lamp van LIROMA gekocht op bol.com.

Meer lezen over moxa lampen

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Bronnen

(1) Gao L, Li X, Wang DB, Du ML, Xie J, Gao XY. [Clinical trial of treatment of frozen shoulder by intensive moxibustion plus acupuncture]. Zhen Ci Yan Jiu. 2019 Apr 25;44(4):297-301. Chinese. doi: 10.13702/j.1000-0607.170817. PMID: 31056885.

Dit artikel bevat affiliate links.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.