Wat doet een moxa lamp?

by Charelle
wat doet een moxa lamp

Al meerdere keren schreef ik op deze blog over de moxa lamp, een heerlijke warmtelamp die stampt uit de Chinese geneeskunde. Maar wat doet een moxa lamp nou precies? Lees snel verder!

Een moxa lamp is een soort infraroodlamp met extra voordelen. Deze lamp, ook wel TDP lamp genoemd, geeft een weldadige warmte af, die mij enorm helpt bij pijnlijke spieren en fibromyalgie.

Wat is een moxa lamp?

De TDR lamp komt uit de Chinese geneeskunde. Traditioneel gezien is moxa een soort wierook van het kruid bijvoet, die op bepaalde acupunctuurpunten op het lichaam gebrand wordt. Dit doet geen pijn maar geeft wel een heerlijke warmte af die zich voortbeweegt door de meridianen.

Een moxa lamp creëert een soortgelijke warmte en heeft bovendien een mineralenschijf, die ervoor zorgt dat er door de warmte verschillende mineralen in het lijf terecht komen. Ook het kruid bijvoet schijnt in de mineralenschijf aanwezig te zijn, waardoor deze lamp de helende eigenschappen van dit kruid benut.

Hoe werkt een moxa lamp?

De moxa lamp is een bijzonder apparaat dat bestaat uit een lampenkap en een ingebouwd verwarmingselement. In de lampenkap bevindt zich een compartiment waarin de mineralenschrijf wordt geplaatst. Zodra de lamp wordt ingeschakeld, begint de verwarmingseenheid de mineralen en kruiden langzaam te verwarmen. Hierdoor komt er een zachte warmte vrij die vergelijkbaar is met infraroodstraling. Deze warmte wordt beschouwd als bijzonder heilzaam voor verschillende aspecten van het menselijk lichaam.

Wat doet een moxa lamp?

De voordelen van een moxa lamp zijn divers en kunnen bijdragen aan het verbeteren van de algemene gezondheid. Ten eerste stimuleert de warmte van de moxa lamp de doorbloeding in het lichaam. Een betere doorbloeding kan helpen om gespannen spieren te ontspannen en de stijfheid in gewrichten te verminderen. Mensen met spier- en gewrichtsproblemen, zoals reumatoïde artritis, ervaren vaak verlichting door het gebruik van de moxa lamp.

Meer levensenergie met een moxa lamp

Bovendien staat de moxa lamp bekend om zijn vermogen om de energiebalans in het lichaam te bevorderen. Volgens de principes van de traditionele Chinese geneeskunde stroomt er een levensenergie, genaamd “qi” of “chi,” door het lichaam. Wanneer deze energiestroom geblokkeerd raakt, kunnen gezondheidsproblemen ontstaan. De warmte van de moxa lamp helpt om deze blokkades op te heffen en de vrije stroom van qi te bevorderen, waardoor het lichaam zichzelf beter kan herstellen.

Minder stress, meer ontspanning

Een ander voordeel van de moxa lamp is het vermogen om ontspanning en stressvermindering te bevorderen. De aangename warmte van de lamp heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel, wat helpt om spanning en angst te verminderen. Regelmatig gebruik van de moxa lamp kan daarom bijdragen aan een gevoel van rust en welzijn.

Hoe gebruik je een moxa lamp?

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en het apparaat niet aan te laten staan wanneer je weggaat. Als je twijfelt of de moxa lamp geschikt is voor jouw specifieke gezondheidssituatie, raadpleeg dan eerst een specialist, zoals een acupuncturiste of mogelijk je huisarts.

Zelf ga ik een paar keer per week een halfuurtje onder de moxa lamp liggen en dat geeft mij diepe ontspanning en heling.

Moxa lamp kopen

Ik vind het gebruik van een moxa lamp een echte aanrader als je kampt met spanning en stijfheid in je lichaam. Zelf heb ik de LIROMA TDP Infraroodlamp van Bol.com. Ik vind dit echt een superfijne lamp van kwaliteit.

Meer lezen over moxa lampen

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.