6x Vegan blogs met lekkere recepten

by Charelle
vegan_blogs_recepten

Eén van de dingen die opvielen toen ik dit voorjaar besloot om veganistisch te gaan eten, was dat veel foodblogs geen veganistische recepten plaatsen. Helemaal geen. Dat verbaasde mij, maar ik zat er niet mee. Immers, er zijn meer dan genoeg vegan blogs te vinden met de lekkerste recepten en volgens mij komen er alleen maar meer bij. Vandaag deel ik zes van mijn favoriete vegan blogs met jullie, waar je terecht kunt voor nóg meer lekkere vegan recepten!

vegan_blog_recept_1

Living the Green Life

Living the Green Life is de vegan foodblog van Sanne, beter bekend als @beautyblends op Instagram. Eén van haar volgers is Victoria’s Angel Miranda Kerr en volgens mij zijn er nog veel meer celebs die haar volgen. Dat is niet voor niets, want haar Instagram feed is super mooi en ze plaatst heerlijke recepten op haar (Nederlandse) blog! Mijn favoriet? Absoluut deze veggieburgers met rode biet!

vegan_blog_recept_2

KmKmmr

Op KmKmmr blogt Selma over haar veganistische leven en alles wat daarbij komt kijken. Selma is heel gevat en schrijft ontzettend geanimeerd, waardoor al haar artikelen een feestje zijn om te lezen. Net zoals haar recepten, want alleen Selma heeft hét geheim voor de meeste romige hummus ooit!

vegan_blog_recept_3

Omdat Ik Dat Wil

Ik vond de blog van Sanne door onze gedeelde interesse in analoge fotografie en toen ik veganist werd hadden we ook dat gemeen! Vorige week ontmoette we elkaar voor het eerst in het echt en het was meteen reuze gezellig, we hadden zoveel om over te kletsen. Eén van mijn favoriete recepten van Sanne is dat voor zwart sesam-ijs, zó lekker!

vegan_blog_recept_4

De Groene Meisjes

Ik vermoed dat jullie de blog De Groene Meisjes eigenlijk allemaal al wel kennen, maar dat betekent nog niet dat hij niet in dit rijtje thuishoort. Naast veganistische recepten (wat dacht je van deze mango-kokos softserve) schrijft Merel ook met regelmaat mega inspirerend longreads over (groene) onderwerpen als minimalisme, ondernemen en reizen.

vegan_blog_recept_5

-x Lucindaaaa

De blog van Lucinda heb ik pas net ontdekt en is eigenlijk meer vlogger dan blogger, maar ook op haar website vind je lekkere recepten. Deze speltpannenkoekjes met spinazie ga ik bijvoorbeeld zeker een keer maken, maar dan met glutenvrij meel. ;)

vegan_blog_recept_6

People Like You And Me

People Like You And Me is niet echt een blog, maar je vindt er wel lekkere recepten. Verder zijn Iris en Geert heel actief op Facebook en Instagram, waar ze nog meer recepten delen, maar ook tips en leuke weetjes. Tik op hun Facebookpagina maar eens ‘banana split’ in, mmm…!

Wat is jouw favoriete vegan blog? Heb je nog tips voor mij? Laat het weten in de comments!

Lees ook: 3x Vegan ontbijten in Amsterdam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

10 comments

Anne 3 oktober 2016 - 08:45

Oh ik ken er 3 van de 6 nog niet, ik ga meteen even kijken! Leuke tips, dankje!

Reply
Monique | WritingMonique 3 oktober 2016 - 10:36

Oh, alles ziet er zo lekker uit! De Groene Meisjes hebben zovaak lekkere recepten :)

Reply
Selma 3 oktober 2016 - 12:56

Wat een lieve woorden over mijn blog!! Dank je wel! ❤️

Reply
Sabine 3 oktober 2016 - 16:52

Wat een fijne inspiratie, dankjewel!

Reply
Lucinda 4 oktober 2016 - 14:21

Super lief, dankjewel!
Spelt is trouwens wel glutevrij ? Ik heb er ook geen last mee.

Leuke andere blogs en je naam is zo leuk!

Reply
Joyce rdt 4 oktober 2016 - 16:07

Damn, dat ziet er allemaal goed uit! Liefs.x

Reply
Sanne 4 oktober 2016 - 18:43

Charelle, ik vind dit zo super en wat een ontzettend fijn tekstje bij m’n blog! LIEF! Inderdaad, het was meteen heel gezellig toen we elkaar ontmoetten :) leuk dat je dat hebt geschreven hihi. En wat je over de andere bloggers schrijft is ook zo leuk om te lezen, de laatste twee volg ik (nog) niet dus dat is altijd leuk om te ontdekken!
Liefs!

Reply
Roos 5 oktober 2016 - 09:12

De eerste ziet er echt heerlijk uit, ik ga haar website meteen even volgen! :)
Leuk dat je ze zo op een rijtje hebt gezet.

Reply
Hannelore // au pays des merveilles 19 oktober 2016 - 12:12

Wat een goede tips, dit! Ik ben al een jaar of vijf vegetariër en zou graag vaker veganistisch eten, maar ik vind niet zo vaak goede recepten… dit komt dus zeer goed van pas!

Reply
Charelle 25 oktober 2016 - 10:03

Ooh dan hoop ik dat je op deze blogs wat fijne recepten gaat vinden, wat veganistisch eten is zó de moeite waard! Succes en je kunt het! ;)

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.