Je gezicht verzorgen met een gezichtsroller: zo doe je dat!

by Charelle
gezichtsroller

De gezichtsroller is de nieuwe must have in beautyland, die je een natuurlijke facelift zou geven en je huid strak en stevig maakt. Maar hoe gebruik je zo’n gezichtsroller? En waarom zijn ze vaak gemaakt van bepaalde edelstenen en kristallen?

Voordelen gezichtsroller

Wist je dat je je gezichtsspieren iedere dag veel meer gebruikt dan je denkt? Eigenlijk staan je gezichtsspieren altijd op spanning: als je leest, lacht, praat, zingt, etc. Dat betekent ook dat het belangrijk is om je gezicht geregeld te ontspannen, zodat deze fris, jong en fit blijft. Een gezichtsmassage kan hierbij helpen en met een gezichtsroller geef je jezelf eenvoudig een gezichtsmassage.

Het gebruik van een gezichtsroller vertraagt de vorming van rimpels, maar kan ook wallen, roodheid en huidirritaties helpen te verminderen. Eigenlijk geef je jezelf met een gezichtsroller een dagelijkse facelift: de roller verstevigt de gezichtsspieren en verbetert de elasticiteit van de huid.

Een gezichtsroller van jade

Steeds vaker zie je dat gezichtsrollers gemaakt worden met een bepaalde edelsteen, voornamelijk jade. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen de helende werking van de behandeling met de gezichtsroller ervaart, maar óók de heilzame werking van de jade. In het vroegere China werd jade gezien als een steen die negatieve energie wegneemt en neutraliseert. In dat opzicht heeft jade een positieve werking op het zenuwstelsel en brengt het lichaam en geest weer in balans.

Gezichtsroller gebruiken

Allemaal leuk en aardig, maar hoe gebruik je zo’n gezichtsroller? Het belangrijkste is dat je je gezicht eerst goed reinigt met een lotion, facewash of gezichtsscrub. Daarna reinig je de jade roller met make-up remover of micellair water. Breng dan een paar druppels gezichtsolie aan op je gezicht of ga voor arganolie of jojoba olie. Vervolgens rol je met de gezichtsroller over je gezicht, denk hierbij aan het voorhoofd, de wenkbrauwen, boven en onder je ogen, de wangen, lippen, kaaklijn en hals. Op YouTube vind je veel tutorials over welke bewegingen je kunt maken met de gezichtsroller.

Het gebruik van een gezichtsroller is lekker verkoelend, maakt je huid steviger en brengt de gezichtsolie diep in de huid. Na het gebruik van de roller kun je je gezicht nog inmasseren met een dag- of nachtcrème, voor een extra voedende verzorging.

Heb jij weleens een gezichtsroller gebruikt? En gebruik je er een met een kristal? Welke is jouw favoriet? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door De Bijenkorf.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.