Astro | Wat je wilt weten over de stand van de maan

by Charelle
stand_van_de_maan

Het verlies van contact met jezelf is de kern van gezondheidsproblemen, dat wordt mij steeds meer duidelijk. Maar ook verbinding met de natuur speelt een grote rol in onze gezondheid, waaronder de cyclus van de maan. Hoe ook jij de beste versie van jezelf wordt met de maan? Dat vertel ik je in dit artikel!

Als je je intuïtie negeert en niet naar jezelf luistert, dan sta je niet meer in contact met jezelf. Je raakt jezelf kwijt en voelt je verloren, wat kan leiden tot mentale gezondheidsproblemen, maar ook lichamelijke. Dit is een manier van je lichaam om te vertellen dat er iets niet goed gaat. Om jou te dwingen naar jezelf te luisteren. Dat is hoe ik het zie, maar het is ook iets wat we tegenwoordig nog weleens vergeten.

Verbinding met de natuur

Ook de verbinding met de natuur is erg belangrijk voor je gezondheid. We voelen ons allemaal beter na een bos- of strandwandeling. En wat is er beter dan met blote voeten over het gras rennen of slapen onder de sterren? Precies. Onze verbinding met de natuur is echter ver te zoeken: velen van ons zitten de hele dag achter een beeldscherm, er wordt op alle tijden van alles van ons verwacht waardoor we niet naar onszelf kunnen luisteren en werktijden lopen vaak niet synchroon met de cyclus van de natuur.

De natuur staat bol van cyclussen en de seizoenen zijn daar het beste voorbeeld van. Alle dieren en planten leven volgens die cyclus: lammetjes worden in het voorjaar geboren (als ze niet worden gefokt), bloesem bloeit in de lente, bloemen in de zomer en in de herfst vallen de blaadjes van de bomen. Heel eenvoudig. Maar wat doen wij? Wij staan iedere dag op standje ‘aan’, worden iedere dag om dezelfde tijd op ons werk of op school verwacht en lopen asynchroon met iedere cyclus.

Cyclus van de maan

Toch is het niet moeilijk om een cyclus in je leven te creëren. Eén van de oudste manieren voor het volgen van een cyclus is leven met de maanfasen. De fasen van de maan zijn voor de mens een natuurlijke cyclus. Let maar eens op: kinderen zijn rond volle maan veel drukker, jij slaapt waarschijnlijk minder goed rond volle maan en zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Het is ook nog niet zo lang geleden dat de vrouwelijke menstruatiecyclus voor de meeste vrouwen synchroon liep met de maan.

De voordelen van leven met de maan zijn een betere gezondheid, structuur en productiviteit. Hoe dat precies werkt wordt je vanzelf duidelijk in onderstaande beschrijvingen van iedere maanfase.

De maanfasen

Nieuwe maan

Nieuwe maan is het moment waarop de maan niet verlicht wordt door de zon, het is een maanloze nacht en de start van de ontwikkeling tot volle maan. Het is een periode van groei: de maan wordt steeds groter en feller. We zijn impulsief en enthousiast over alles wat komen gaat! Dit is het moment om te brainstormen over nieuwe ideeën, om voor jezelf te bedenken wat je nog wilt bereiken en wat je grootste wensen zijn.

Ondanks ons enthousiasme zijn we met nieuwe maan niet heel energiek, ook weten we nog niet hoe we onze plannen waar willen maken. Dit is daarom niet het moment om actie te ondernemen, het is het moment om dingen te bedenken. Een moment voor goede voornemens en intenties.

Wassende maan

Gedurende wassende maan wordt de maan als een sikkel door de zon verlicht. Dit is het moment om naar onze doelen toe te gaan werken: we verzamelen informatie, leggen contact met anderen en ondernemen actie. We krijgen meer energie, weten waar we naartoe willen en nemen nu de stappen om daar te komen.

Het eerste kwartier

De rechterhelft van de maan wordt nu verlicht en het is een tijd van emotie en ambitie, van passie. Nu we meer informatie hebben verzameld over onze doelen, is het tijd voor een stappenplan. Een plan waarmee we recht op onze doelen afgaan en stappen kunnen ondernemen.

Gibbons maan

De Gibbons maan is driekwart verlicht en is ook een wassende periode. Het is tijd om je planning te integreren en waar te maken. Geef je doelen een extra zetje door ze te visualiseren, zie voor je hoe jouw leven eruit ziet als je doelen bereikt zijn. Doe alsof je daar al bent en handel vanuit die mindset. What goes around comes around. Help anderen, vervul je taken met zorg en zorg ook goed voor jezelf.

Volle maan

Met volle maan pluk je de vruchten van je werk. Jouw doelen en intenties manifesteren zich en je ziet de situatie vanuit een nieuw perspectief, een ander licht. Alle informatie die tijdens nieuwe maan nog ontbrak heb je nu tot je beschikking; de toekomst is werkelijkheid geworden.

Een thema wat we vaak tegenkomen met volle maan is dankbaarheid. Ben dankbaar voor wat je bereikt hebt, voor je nieuwe kennis. Dus in plaats van te brainstormen over nieuwe ideeën, zoals tijdens de nieuwe maan, bedenk je tijdens volle maan waar je dankbaar voor bent.

Omdat de maan nu weer langzaam afneemt, bedenk je tijdens volle maan ook wat je achter je wilt laten. Wat blokkeert jou in je groei? Welke acties en handelingen leveren niets meer op? Aangezien we tijdens volle maan een nieuw perspectief hebben bereikt, zien we duidelijk wat we niet meer nodig hebben.

Afnemende maan

Dit is de tijd om afscheid te nemen van alles wat jou niet langer helpt de beste versie van jezelf te zijn. Oude gewoontes, energie-zuigende vriendschappen, een baan waar je je niet meer op je plek voelt of een relatie die niet langer klopt. Het is een periode van opruimen en de puntjes op de ‘i’ zitten.

Het is niet de tijd om aan iets nieuws te beginnen, maar wel een tijd om je terug te trekken en uit te rusten. Ook is het een mooi moment om anderen te leren over wat jij de afgelopen tijd hebt geleerd en hen zo te helpen in hun persoonlijke groei. Je brengt het gemanifesteerde naar buiten en deelt je kennis met anderen.

Het laatste kwartier

Nu is de linkerhelft van de maan verlicht en perfectioneren we het gemanifesteerde. We passen het aan zodat het helemaal klopt. Vóór dat het weer nieuwe maan is moet alles zijn afgerond zodat we weer aan een nieuw project kunnen beginnen.

Balsemieke maan

72 uur vóór de nieuwe maan bereiden we ons voor op de nieuwe cyclus. We denken, dromen en mediteren. Het is tijd om alleen te zijn en te reflecteren op de afgelopen tijd. Maak je hoofd leeg en geniet van je fantasie.

De maan in je agenda

De behoefte om te leven volgens een natuurlijke cyclus lijkt steeds groter te worden. Daardoor zijn er meer en meer agenda’s te koop waarin de standen van de maan staan aangegeven. Maak je gebruik van Google Calendar, zet dan de volgende stappen. Open Google Calendar, klik links op Other Calendars en selecteer Browse Interesting Calendars. Onder het kopje More vind je de Phases of the Moon Calendar. Klik en de fases van de maan staan in je Google Calendar!

Houd jij weleens rekening met de stand van de maan in je planning? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: Tarot | Is de toekomst voorspellen mijn nieuwe hobby?

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

5 comments

Nathalie 20 maart 2017 - 10:59

Ik ben me heel erg bewust van de stand van de maan maar vind de cyclus soms nog moeilijk te integreren in mijn leven wat toch vooral door een 40-urige baan weinig ruimte laat voor de balans tussen rust en energie. In mijn persoonlijke leven lukt het een stuk beter.

Reply
Astrologie | Nieuwe maan in het sterrenbeeld Ram & Doelen stellen 27 maart 2017 - 07:05

[…] maan is de maanfase waarin de maan niet, of amper, verlicht wordt door de zon. De maan is niet aan de hemel te […]

Reply
Lert Fontein 8 april 2017 - 16:03

Er staat hierboven dat bij nieuwe maan deze niet verlicht wordt door de zon, maar …….. zo is het niet. De maan wordt ALTIJD, 24 uur per dag, door de zon verlicht. Bij nieuwe maan aan de kant die wij niet zien (zon, maan en aarde staan in één lijn) en bij volle maan aan de kant die wij zien (weer staan zon, aarde en maan in één lijn). Doordat de zon er altijd op schijnt is er geen verschil in de invloed van de maan op de aarde en de mensen en dieren. Wetenschappelijk is dat allang vastgesteld. De mens leeft bij ideeën en zo is dat ook met die maan. Natuurlijk kan je er persoonlijk gevoelens bij heb.ben. O.K. ieder voor zich.

Reply
Spirit | Manifestatie & visualisatie - Het manifesteren van je doelen 17 april 2017 - 07:11

[…] het proces. Bedenk dus goed wat jij wilt. Visualiseer en ervaar wat je voelt. Schrijf je wensen op (bij voorkeur tijdens nieuwe maan). […]

Reply
Astro | Even over je Ascendant en die horoscoop in de krant... 20 april 2017 - 07:07

[…] Lees ook: Astro | Wat je wilt weten over de stand van de maan […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.