Astro | Even over je Ascendant en die horoscoop in de krant…

by Charelle
ascendant_horoscoop

“Die horoscoop in de krant lees ik niet, want die klopt toch niet.” Ik hoor het menig scepticus over astrologie zeggen. Maar weet je wat, ze hebben helemaal gelijk! Ik vertel je waarom en hoe je ervoor kunt zorgen dat je horoscoop wél klopt.

Toen ik voor mijn stage iedere dag van Breda naar Haarlem reisde, kon ik niet wachten om de horoscoop in de METRO te lezen. Je moet toch ergens naar uit kijken om 6 uur ’s ochtends? Snel bladerde ik naar de horoscoop, waar ik de één of twee zinnetjes over de Kreeft las. Of die ooit klopte? Eigenlijk nooit.

Hoe komt dat?

Als je niets hebt met astrologie zeg je nu wellicht: ‘Ja, duh- die zinnetjes zijn gewoon door iemand uit zijn duim gezogen.‘ Misschien, maar laten we daar even niet vanuit gaan.

De reden dat je horoscoop niet klopt is namelijk dat je de verkéérde horoscoop leest. Of, anders gezegd, je leest jouw horoscoop op de verkeerde manier.

De horoscopen in de krant of op de websites van magazines zijn gebaseerd op je Zonneteken: het teken van de zodiac waarin de zon stond op het moment dat je geboren werd en wat we kennen als ons sterrenbeeld. Echter zweven er nog negen planeten (zon en maan meegerekend als planeet, Aarde niet meegeteld) in het Zonnestelsel die allemaal invloed hebben op onze horoscoop. Het is dus niet zo gek dat een horoscoop gebaseerd op enkel je Zonneteken niet klopt.

Ons Zonneteken vertelt ons iets over wie we zijn en de dingen die ons (daardoor) kunnen overkomen. Daardoor vind je misschien wel een glimp van herkenning in de horoscoop voor je Zonneteken, net zoals ál die andere Kreeften of Schorpioenen. We herkennen onszelf dus wel een beetje in de horoscoop, maar hij klopt nooit exact.

Een horoscoop enkel gebaseerd op je Zonneteken kijkt bovendien alleen naar de datum waarop je geboren bent en niet naar het tijdstip, jaartal en je geboorteplaats. Toch hebben laatste drie gegevens heel veel invloed op jouw horoscoop en wie je bent, waardoor een horoscoop die enkel naar je geboortedag kijkt nooit klopt.

Wanneer klopt mijn horoscoop dan wel?

De beste manier om je horoscoop te lezen is door te ontdekken wat je Ascendant is. De Ascendant is gebaseerd op de tijd waarop je geboren bent, de dag, maand, jaar en de locatie. De Ascendant is het teken van de dierenriem dat op het moment van jouw geboorte aan de oostelijke horizon stond.

Als je weet wat je Ascendant is en je leest de horoscoop voor dát sterrenbeeld, dan klopt je horoscoop waarschijnlijk veel beter. Zo staat mijn Ascendant in het sterrenbeeld Tweeling en de zinnetjes over dat sterrenbeeld sluiten vaak veel beter aan bij mijn dag!

Hoe kom ik erachter wat mijn Ascendant is?

Veel astrologie websites hebben handige tooltjes waarmee je je Ascendant kunt berekenen, zoals deze op Free Horoscope.

Lees je de horoscoop in de krant dus niet meer volgens je Zonneteken maar volgens je Ascendant, dan merk je snel genoeg dat hij ineens véél beter klopt! Onthoud echter dat er nog negen (inclusief Zon en Maan, exclusief Aarde) andere planeten zijn die invloed hebben op je horoscoop en jou als persoon.

Lees ook: Astro | Wat je wilt weten over de stand van de maan

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

1 comment

Karlijn 20 april 2017 - 10:31

O dit is echt super interessant! Ik ga meteen mijn ascendant opzoeken :) X

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.