Spirit | Manifestatie & visualisatie – Het manifesteren van je doelen

by Charelle
manifesteren_manifestatie_doelen

Het manifesteren van je doelen. Je hoort het steeds vaker en het begint meer en meer op een marketingterm te lijken. Maar wat wordt er nou precies bedoeld met manifestatie? En wat is er dan mis met het ‘gewoon’ stellen of behalen van doelen? Ik leg het je uit.

Laten we voorop stellen dat er helemaal niets mis is met het stellen van doelen. En zeker niet met het behalen van die doelen. Sterker nog, het zijn twee dingen die we dagelijks doen. Het kopen van een brood bij de bakker bevat al een doelstelling en bij thuiskomst is het doel behaald (als het goed is). Maar je bent vast ook bekend met moeilijkere doelen. Zo was het halen van je diploma een doel dat je met bloed, zweet en tranen behaalde (herkenbaar?). Daarop volgde het doel om een baan te vinden, een doel dat inmiddels wel of niet behaald is.

Laten we er voor dit artikel vanuit gaan dat je dit doel nog niet hebt behaald: je bent op het moment al enige tijd op zoek naar die perfecte baan, maar hij biedt zich niet aan, ook al solliciteer je je suf.

Dit is waar manifesteren om de hoek komt kijken. Het begrip manifestatie is een term uit de spiritualiteit. Manifestatie is nauw verbonden met visualisatie: het visualiseren van je doel. Visualisatie gaat altijd vooraf aan manifestatie en die laatste kunnen we dan ook niet bespreken zonder het eerst over visualisatie te hebben.

Visualisatie. Wat voel je?

Wanneer je visualiseert dan zie je je doel voor je. Het is je verbeelding, maar wie zegt dat je verbeelding niet echt is? Je sluit je ogen en stelt je voor dat je je doel bereikt hebt;  dat je die perfecte baan gevonden hebt. Hoe ziet je kantoor of werkplek er uit, wat ben je aan het doen? En het belangrijkste: hoe voel je je? Welke emoties gaan er door je heen? Wat voel je in je lichaam? Voelt het veilig, comfortabel, of voel je je verveeld? Ben je boos, voel je je bedreigd? Ben je moe? Of zit je barstensvol energie?

Waarschijnlijk zeg je nu: ‘ja maar Charelle, ik ga toch niet dromen van een baan waarin ik mij verveel?‘ Of waarin ik mij bedreigd voel? En dan zeg ik: ‘nou, misschien wel’. Want misschien kom je je er tijdens je visualisatie achter dat die baan die jij als perfect beschouwd, eigenlijk helemaal niet zo perfect blijkt en doodsaai is. En dan kom je er achter dat je het verkeerde doel nastreeft. Dat kan dus. Het komt eigenlijk heel vaak voor en dat resulteert tegenwoordig vaak in burn-out of andere vervelende fysieke of mentale klachten. Óf het resulteert in het niet kunnen vinden van die perfecte baan. Immers, die baan die je nastreeft is niet perfect, dus dat klopt al niet.

Maar wat is manifestatie dan?

Manifestatie is eigenlijk het tot stand komen van het gevisualiseerde. Dus jij visualiseert die perfecte droombaan. Je voelt je fantastisch en he-le-maal op je plek. Dit is wat je wilt. Door deze baan regelmatig te visualiseren of zelfs op te schrijven, plant je deze baan bij wijze van spreken in de toekomst. Het is een spirituele manier om je doel sneller te behalen, om het waarschijnlijker te maken dat de perfecte baan zich aandient. In zweverige woorden: je laat het universum weten wat je wilt, waardoor het universum dit voor jou mogelijk maakt.

Ik visualiseer me dagelijks suf over mijn droombaan maar waar blijft’ie dan?

Als die droombaan zich niet manifesteert, dan zitten jij en het universum niet op één lijn. In andere woorden: die baan waar jij van droomt is niet voor jou bestemd. Oneerlijk? Waarschijnlijk niet. Visualiseer hem nog maar eens, probeer zo goed mogelijk de toekomst te ‘ervaren’. Heb je het werkelijk naar je zin in die baan? Voelt het goed? Of voel je ook negatieve emoties en energieën? Waarschijnlijk wel. Het universum schenkt je alléén dat wat bij jouw levenspad hoort en doorgaans is dat hetgeen waar jij intens gelukkig van wordt: jouw passie.

Visualiseer je passie, visualiseer het werk waar jij al jouw passie en gelukzaligheid in kwijt kunt. Dan komt het universum in actie. Onthoud dat je wel moet blijven solliciteren. Als je thuis blijft zitten en enkel visualiseert, gebeurt er niet zoveel. Visualisatie gaat gepaard met actie.

In feite is manifestatie dus het visualiseren en kenbaar maken van je wensen, van dat wat jij wilt. Het brengt je doelen dichterbij en maakt ze makkelijker haalbaar. Dat wil niet zeggen dat het zonder tegenslagen gaat, want ook tegenslagen horen bij je levenspad, maar het versnelt het proces. Bedenk dus goed wat jij wilt. Visualiseer en ervaar wat je voelt. Schrijf je wensen op (bij voorkeur tijdens nieuwe maan). Manifesteer.

Meer lezen over manifesteren?Schrijf jij wel eens op wat je wilt? Visualiseer je wel eens? Laat het weten in de reacties!

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

5 comments

Bianca Schrijft 17 april 2017 - 10:09

Op dit moment zit ik in een re-integratie nadat ik mentaal op mijn bek ben gegaan. Nu ben ik heel veel bezig met waar ben ik, wil ik hier zijn, wil ik hier voor altijd zijn, ik heb mijn passie(s) een beetje hervonden en probeer de toekomst te zien. Alles wel stapje voor stapje.

Reply
Charelle 5 mei 2017 - 15:54

Stapje voor stapje inderdaad Bianca, dat is de enige manier. Veel sterkte! xx

Reply
EmilyLotus 27 april 2017 - 15:21

Mooi geschreven en heel inspirerend. Ik ben een beetje verliefd geworden op je blog. :)

Reply
Charelle 5 mei 2017 - 15:41

Ah wat lief Emily! <3

Reply
Law of Attraction, of: een ode aan mijn fijne huis met al zijn imperfecties 10 juli 2017 - 15:11

[…] huisgenootje. Exact hoe ik het appartementje dat ik zocht voor me zag. Met enige metafysica en de kracht van visualisatie in mijn achterhoofd verbaasde ik me hier weinig over, maar dankbaar was ik […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.