Tips om je vakantie helemaal zen te beginnen

by Charelle
zen op vakantie

We willen het allemaal: ontspannen op vakantie gaan. Toch is het makkelijker gezegd dan gedaan. Waar de één tot op het laatste moment verdrinkt in deadlines, stelt de ander de voorbereiding zo lang mogelijk uit. Met extra stress als gevolg. Hoe zorg je dat je zo relaxed mogelijk op vakantie gaat? Vier tips, waaronder op tijd een passende reisverzekering afsluiten.

Tip 1: Regel je reisverzekeringen

Ga je op vakantie naar het buitenland? Zorg dan dat je ruim voor vertrek een reisverzekering afsluit. Een goede reisverzekering heeft niet alleen een fijne prijs maar kan ook worden aangevuld met handige dekkingen. Zoals een dekking voor medische kosten, pechhulp en/of diefstal van je bagage. Ook loont het in deze tijden om een annuleringsverzekering te overwegen. Deze verzekering dekt de gemaakte reiskosten als je je vakantie onverwacht moet annuleren of afbreken. Zo ga je toch met een geruster hart en hoofd op reis.

Tip 2: Bereid jezelf op tijd voor

Mijn koffer inpakken kan ikzelf nogal een stressvolle en vermoeiende bedoeling vinden, waardoor ik het soms net iets te lang uitstel. Om het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken, zoek ik online vaak naar checklists die ervoor zorgen dat ik niks belangrijks vergeet mee te nemen. Dat bespaart me niet alleen een hoop tijd, maar ook veel zorgen.

Tip 3: Maak afspraken met je reisgenoten

Stel voor vertrek je verwachtingen bij. Hoewel social media anders doet vermoeden, is het niet realistisch om te verwachten dat je vakantie perfect zal zijn. Als je met andere mensen reist, dan zullen er op een gegeven moment waarschijnlijk irritaties of moeilijkheden ontstaan. Accepteer dat dat oké is en probeer je te richten op de dingen die wél goed gaan en leuk zijn. Maak daarnaast duidelijke afspraken met je reisgenoten. Wie neemt welke taken op zich? En welke dingen willen jullie samen doen en zien en welke juist alleen? Zet dit vooraf op papier. Zo weet je waar je aan toe bent en voorkom je stress voor en tijdens je vakantie.

Tip 4: Rond je werkzaamheden goed af

Als je tot op de laatste minuut nog een overvolle inbox met werkmails aan het afwerken bent, dan kan dat de vakantiepret aardig drukken. Maak daarom in de weken voordat je op reis gaat een realistische werkplanning met de taken die je voor vertrek kunt doen. Zo voorkom je dat je keihard moet ploeteren op je laatste werkdag en volkomen uitgeput aan je vakantie begint. Kun je je werkzaamheden niet voor die tijd afronden? Geef dit dan aan bij je leidinggevende en vraag een collega om je werk over te nemen.

Wat is jouw favoriete tip om zen op vakantie te gaan? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door Univé.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.