Rhodiola bij gewichtstoename? Afvallen met rhodiola doe je zo

by Charelle
rhodiola gewichtstoename

Gewichtstoename is geen bijwerking van Rhodiola rosea. Sterker nog, een rhodiola supplement kan je juist helpen bij het afvallen. In dit artikel 3 redenen waarom rhodiola helpt bij het afvallen na gewichtstoename.

Wat is rhodiola en waar is het goed voor?

Rhodiola behoort tot de adaptogene kruiden, een groep kruiden die lichaam en geest veerkrachtiger maken in tijden van stress. Rhodiola draagt specifiek bij aan het verminderen van depressie en sombere gevoelens.

Draagt rhodiola bij aan gewichtstoename?

Het is een misverstand dat rhodiola bijdraagt aan gewichtstoename. Het is wel zo dat mensen met een depressie én ondergewicht vaak weer beter gaan eten als ze zich beter voelen. Ze komen dan weer op een gezond gewicht. Maar het tegenovergestelde is ook waar: als je te veel eet omdat je niet lekker in je vel zit, zul je minder gaan eten wanneer je je weer gelukkig voelt. Dit is één van de redenen waarom rhodiola  je ondersteunt bij het afvallen, maar er is meer!

3 redenen waarom rhodiola helpt bij het afvallen

1. Rhodiola geeft meer energie bij het afvallen.

Mensen die willen afvallen klagen vaak over een gebrek aan energie. Ze krijgen minder calorieën binnen en dus letterlijk een lagere toevoer van energie. Zeker als ze er ook nog extra bij gaan bewegen, kan er best wat vermoeidheid optreden. Rhodiola geeft mentale energie en helpt je te focussen, waardoor een burn-out gevoel uitblijft. Hoe minder stress je ervaart hoe makkelijker het afvallen is, dus in dat opzicht is het geen slecht idee om te kiezen voor een rhodiola supplement tijdens het afvallen.

Bekijk hier de 5 beste rhodiola supplementen.

2. Rhodiola voor een blij gevoel

Rhodiola helpt depressie en sombere gevoelens verminderen door de serotonine en dopamine levels te verhogen. Je voelt je heirdoor opgewekter en staat positiever in het leven. Dit maakt het afvallen een stuk eenvoudiger, omdat je optimistisch blijft en je lekkerder in je vel zit.

3. Rhodiola voor vetverbranding na gewichtstoename

Wanneer je op zoek gaat naar een supplement om de vetverbranding te stimuleren, kom je meestal bij supplementen uit met een hoog cafeïnegehalte. Rhodiola bevat gen cafeïne, maar bevordert de aanmaak van lipase, een stofje dat nodig is voor de afbraak van vetten. Wanneer je probeert af te vallen, kan rhodiola dus een mooie aanvulling zin op een gezond voedingspatroon en voldoende beweging. Rhodiola draagt bij aan de verbetering van de glucose- en vetstofwisseling. Onderzoek wijst uit dat rhodiola een bijdrage kan leveren in de behandeling van overgewicht (1, 2).

Hoe lang mag je rhodoila slikken?

De effecten van rhodiola worden meestal merkbaar na 4 tot 8 weken. Sommige mensen ervaren na één week al effect. Het is veilig om rhodiola gedurende langere tijd te gebruiken. De ideale dosis ligt tussen de 288 en 680 mg rhodiola extract per dag. Kies voor een rhodiola dat is gestandaardiseerd op de inhoudsstoffen rosavin en salidroside voor het beste effect. Bekijk hier de 5 beste rhodiola supplementen.

Heeft rhodiola bijwerkingen?

Rhodiola is veilig te gebruiken en heeft geen bijwerkingen. Het is niet te gebruiken bij bipolaire stoornis, zwangerschap en het geven van borstvoeding.

Welk tijdstip rhodiola innemen?

Je kunt rhodiola op elk moment van de dag innemen. In de ochtend, voor het slapen gaan maar bijvoorbeeld ook voordat je gaat sporten. Aangeraden wordt om het supplement in de ochtend of het begin van de middag te nemen, zodat je het meest profiteert van de energie die dit supplemet geeft. Kijk wat voor jou een goed moment is om het suppelemnt te slikken. Zorg er wel voor dat je het elke dag op hetzelfde moment neemt, dan is de kans dat je je rhodoila supplement vegeet te nemen, een stuk kleiner.

Wat is het beste rhodiola supplement?

Er zijn veel verschillende rhodiola supplementen verkrijgbaar, de beste zijn gestandaardiseerd op de inhoudsstoffen rosavin en salidroside. In dit artikel delen we welke rhodiola supplementen het beste zijn.

Bronnen

  • Zheng T et al. Beneficial effects of rhodiola and salidroside in diabetes: potential role of AMP-activated protein kinase. Mol Diagn Ther. 2019;23(4):489-498.
  • Bai XL et al. Rhodiola and salidroside in the treatment of metabolic disorders. Mini Rev Med Chem. 2019;19(19):1611-1626.

1 comment

Rhodiola Vitakruid Ervaring + Review – The Scent Of Cinnamon 11 maart 2023 - 11:51

[…] Rhodiola bij gewichtstoename? Afvallen met rhodiola doe je zo […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.