Pau d’Arco kopen: lapacho als natuurlijk geneesmiddel

by Charelle
Pau d'arco kopen lapacho

Toen ik voor het eerst Pau d’Arco ging kopen, was mijn reactie: “Pau wat?” Het klinkt misschien niet als een alledaagse term, maar dit kruid heeft een rijke geschiedenis en een scala aan gezondheidsvoordelen die veel mensen kunnen verrassen. Ik vertel je er meer over, zodat jij dit geneeskrachtige kruid ook kunt gebruiken.

Pau d’Arco of lapacho: geschiedenis

Pau d’Arco (Handroanthus impetiginosus), ook wel bekend als taheebo, lapacho en tabebuia, is een boom die inheems is in Midden- en Zuid-Amerika. De binnenste bast van deze boom is al eeuwenlang gebruikt door inheemse stammen, zowel als een medicijn als voor het maken van wapens, zoals de boog waarnaar het is vernoemd.

De gezondheidsvoordelen van Pau d’Arco

Eerder schreef ik al over de vele gezondheidsvoordelen van Pau d’Arco. Dit kruid wordt van oudsher ingezet om schimmels, bacteriën, parasieten en infecties tegen te gaan. Hoewel er nog geen specifiek onderzoek is gedaan naar de effecten ervan op de borrelia bacterie (verantwoordelijk voor de ziekte van Lyme), suggereren enkele bewijzen dat het kan helpen wanneer je last hebt van Lyme.

Daarnaast is aangetoond dat het effectief is tegen schimmelinfecties zoals candida (1) en virussen zoals influenza en Epstein-Barr. Bovendien kan het parasitaire ziekten, zoals malaria, tegengaan en is het gunstig voor mensen met darmklachten.

Voedingsstoffen in Pau d’Arco

De voordelen van Pau d’Arco komen niet zomaar tot stand, dit kruid is namelijk een rijke bron van vitaminen en mineralen. Het bevat een overvloed aan ijzer, calcium, selenium (een krachtige antioxidant), en kleinere hoeveelheden van andere essentiële voedingsstoffen zoals magnesium, mangaan, vitamine C en zink. Al deze elementen werken samen om het immuunsysteem te versterken en ons lichaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Hoe gebruik je Pau d’Arco?

De smaak van Pau d’Arco wordt vaak vergeleken met die van zoethout, hoewel het iets minder zoet is. Voor degenen die willen genieten van de voordelen, is het trekken van een thee van de bast van Pau d’Arco een eenvoudige manier om te beginnen. Daarnaast is het ook beschikbaar in capsulevorm voor degenen die op zoek zijn naar een snellere en handigere optie.

Voorzichtigheid is geboden

Overleg voor gebruik altijd met je specialist of behandelend arts of Pau d’Arco ook geschikt is voor jou. Zeker als je zwanger bent, borstvoeding geeft of medicijnen gebruikt.

Waar Pau d’Arco kopen?

Als je Pau d’arco wilt kopen in Nederland of België, zijn er verschillende plaatsen waar je het kunt vinden:

  • Natuurwinkels: veel natuur- of gezondheidswinkels hebben een assortiment van kruiden en supplementen, waaronder Pau d’arco.
  • Online winkels: veel online webshops, zoals Bol.com, DeOnlineDrogist.nl of natuurlijke webwinkels, verkopen Pau d’arco producten.
  • Apotheken: sommige apotheken bieden ook natuurlijke supplementen aan en kunnen Pau d’Arco op voorraad hebben.
  • Speciale kruidenwinkels: in grotere steden kun je soms speciale kruidenwinkels vinden die een assortiment hebben van meer exotische of minder gangbare kruiden.
  • Bio-winkels: biologische winkels hebben vaak een scala aan natuurlijke producten en kunnen Pau d’Arco ook in hun assortiment hebben.

Welke Pau D’Arco kopen?

Ik gebruik zelf de stukjes bast van Jacob Hooy, maar je kunt ook theezakjes kopen met Pau d’Arco en Pau d’Arco capsules.

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookBloglovin’ en Instagram?

Dit artikel bevat affiliate links.

Bronnen:

(1) Adeleke BS, Babalola OO. Pharmacological Potential of Fungal Endophytes Associated with Medicinal Plants: A Review. J Fungi (Basel). 2021 Feb 17;7(2):147. doi: 10.3390/jof7020147. PMID: 33671354; PMCID: PMC7922420.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.