Ontspannen in de winter? Zo doe je dat!

by Charelle

Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik zie dat veel mensen last hebben van de korte donkere dagen. Ik vind dat altijd heel interessant om te merken, want ik ben zelf juist gek op deze korte dagen, die mij toestemming geven om meer te ontspannen. Precies daarom wil ik je wat tips geven over hoe ook jij meer kunt ontspannen tijdens deze koude, donkere wintermaanden.

Maak een lange wandeling

Wat me helemaal kan ontspannen is een lekker lange wandeling in de frisse buitenlucht. Ik pak me dan lekker warm in met een behaaglijke winterjas, dikke sjaal en handschoenen. Ik heb heerlijke laarzen waar ik lekker een paar uur op kan stappen en als ik thuis ben doe ik mijn heerlijk warme pantoffels van Ugg aan. Dan warm ik weer lekker op met een kopje koffie of vegan chocomelk en kruip ik voor mijn open haard.

Lekker de stad in

Hoewel ik eerder een natuurmens ben en enorm kan genieten van boswandelingen, vind ik het ook fijn om een dagje de stad in te trekken. Ik trek dan mijn enkellaarsjes aan en neem een lijstje voor de boekenwinkel mee om er een fijne dag van te maken. Zó leuk om door de verlichte straten te struinen, naar etalages met kerstbomen te kijken en eventueel een kerstmarktje mee te pikken! 

Yoga of meditatie

Toch biedt lekker binnen blijven mij de meeste ontspanning. Ik plan dan vaak bewuste momentjes van rust in. Zoek een rustig plekje, leg een deken of yogamat op de grond en steek wat kaarsjes aan voor een gezellige sfeer. Je kunt ook een rustig muziekje opzetten om lekker bij te ontspannen. Een halfuurtje mediteren of wat yoga oefeningen zijn een ware heling voor mijn geest en lichaam. Door de heilzame werking ga je je snel relaxed voelen. Slowing down en lekker gronden helpt om je stressniveau te verlagen en je energielevel te verhogen. 

Ontspan je geest

Door yoga te doen, ontspan je je geest, maar ook je lichaam. Wil je jouw geest echter nog meer tot rust laten komen, dan kun je een ontspannend boek lezen om je gedachten te verzetten. Creatieve oefeningen, zoals tekenen of kleuren werkt ook heel ontspannend voor mij. Het schakelt die constante gedachtestroom eventjes uit. Een andere tip die je op elk moment van de dag kunt toepassen: let op je ademhaling. Adem diep in en uit en je zult zien dat het instant rust geeft en je stress vermindert.

Wat is jouw favoriete manier om te ontspannen in de winter? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door Omoda.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.