Vegan verf? Waarom je hier voortaan altijd voor kiest

by Charelle
vegan verf

Steeds meer mensen worden zich bewust van de impact die verf heeft op het milieu en de gezondheid. Zo zie ik veel vrienden van mij hun huis ‘leemen’ en kies ik zelf altijd voor vegan verf op waterbasis. Een belangrijk onderwerp, waar ik je in dit artikel verder in meeneem.

Vegan verf: een ethische keuze

Vegan verf, zoals de naam al doet vermoeden, bevat geen dierlijke ingrediënten en is niet getest op dieren. Traditionele verf kan soms dierlijke ingrediënten bevatten, zoals caseïne (een eiwit afgeleid van melk) of bijenwas. Door te kiezen voor vegan verf, ben je er zeker van dat je een ethische keuze maakt voor mens en dier.

Milieuvriendelijk en gezond

Watergedragen verf is gemaakt met water als basis in plaats van aardolie, zoals bij ‘gewone’ verf. Dit maakt deze verf veel minder schadelijk voor het milieu en je eigen gezondheid. Bij het aanbrengen van verf op waterbasis komen er minder schadelijke dampen vrij. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit binnenshuis niet aangetast en is de kans op gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, irritatie van de luchtwegen en allergische reacties kleiner. Bovendien heeft verf op waterbasis vaak een lagere VOC-uitstoot (Vluchtige Organische Stoffen), wat bijdraagt aan een schonere lucht en een gezonder binnenklimaat.

Vegan verf van Moose Färg

Een uitstekend voorbeeld van een milieuvriendelijke vegan verf op waterbasis is Moose Färg. Dit is houtverf die duurzaam geproduceerd is en biologisch afbreekbaar is. De verf is gebaseerd op het eeuwenoude Zweedse verfrecept waarin natuurlijke grondstoffen zoals stijfsel, lijnolie en aardpigment zijn gebruikt. Daardoor ontstaat de unieke matte uitstraling van de Moose Färg kleuren zoals Kiruna Grå, Vasa Svart en de typische Falu Röd. De verf is in Nederland zeker 4 tot 5 jaar onderhoudsvrij, bladdert niet en is hiermee een duurzaam alternatief in alle weersomstandigheden.

Door te kiezen voor vegan verf op waterbasis verklein je je ecologische voetafdruk en geniet je lang van een mooi geschilderd huis zonder nadelige bijwerkingen op je gezondheid.

Voor mij is vegan verf de enige optie. Heb jij weleens vegan verf gebruikt? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is geschreven in opdracht van Moose Färg.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.