Groen | 3x Favoriete duurzame initiatieven van dit moment

by Charelle
werfzeep duurzaam

Iedere week weer ontdek ik weer nieuwe duurzame initiatieven en soms lijkt het wel alsof ze als paddenstoelen uit de grond schieten. Maar wanneer ik op het punt sta om een cadeautje te kopen of gewoon op zoek ben naar iets leuks, dan kan ik plotseling niets duurzaams meer vinden en zijn al die initiatieven me compleet ontgaan. Dat leek me een goede reden om eens een aantal van die duurzame concepten op een rijtje te zetten, zodat ook jullie weer voorzien worden van nieuwe duurzame inspiratie!

Ogreen

Laatst kocht ik mijn allereerste plant! Ik wil graag mijn kamer nog wat meer aankleden en een plant leek me een goed idee, zeker omdat er best wel een droge lucht hangt. Aangezien ik helemaal geen plantenexpert ben was ik maar wat blij dat ik eerder al eens over Ogreen gelezen had. Ogreen verkoopt alleen planten die de lucht zuiveren en bevochtigen, precies waar ik naar opzoek was! Ik ging voor de Ogreen Survivor, want ja, dat leek me een goed keus voor een plantenbeginneling.

Klooker

Klooker is een online platform dat jou helpt bij het vinden van producten waar je helemaal achter staat. Daarmee bedoelen ze eerlijke, fairtrade producten zonder dat je er teveel voor betaalt. Klooker vormt een tegenbeweging in onze consumptiemaatschappij, waarin we alles maar weggooien en alleen maar méér willen. Ik heb me nog niet aangemeld voor Klooker, maar volgens mij is het een soort groene Groupon waarbij je meerdere malen per maand duurzame deals in je inbox krijgt. Seepje, De Vegetarische Slager en Mud Jeans zijn voorbeelden van groene merken die bij het concept zijn aangesloten.

Het mooie aan Klooker is dat het volledig transparant en objectief is en zich niet door bedrijven laat omkopen. Dat wil zeggen dat ze merken die enigszins aan de groene eisen voldoen nooit zullen promoten. Ze gaan enkel samenwerkingen aan met merken die volledig duurzaam en eerlijk zijn. Producten die je normaal niet-groen zou kopen, koop je via Klooker eenvoudig wél groen tegen dezelfde (of een lagere prijs) dan de niet-groene variant. Klooker beloofd structurele kortingen, zodat je weet waar je aan toe bent en waar je duurzame producten vindt voor een fijne prijs. De eerste maand is gratis, dus klik hier om je in te schrijven voor Klooker!

Werfzeep

De zeepjes van Werfzeep bestaan voor honderd procent uit biologische en natuurlijk ingrediënten en zijn ook nog eens veganistisch, beter dan dat kan het niet worden! Toch wel, want de zeepjes worden ook nog eens met heel veel liefde gemaakt en zien er super leuk uit. Je begrijpt, ik ben fan van Werfzeep en daarom mag ik binnenkort een koffiescrub zeepje weggeven op Instagram! Volg mij op Instagram om zeker te weten dat je de actie niet mist!

Wat zijn jouw favoriete duurzame concepten? Heb je nog leuke aanraders voor mij? Laat het weten in de comments!

Lees ook: 3x Vegan ontbijten in Amsterdam

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord en door mij geschreven op verzoek van Klooker. Dat beïnvloedt echter niet mijn mening over het concept of de informatie op deze pagina, samengesteld uit mijn eigen ervaring met het product.

8 comments

Inge 30 januari 2017 - 10:53

Wat een mooie initiatieven. :-)

Reply
Sanne 30 januari 2017 - 11:46

Wat een fijn artikel Charelle!
Zo leuk dat je zo bezig bent met duurzaamheid en ik kende twee van de drie nog niet, echt super leuk om te lezen! Ben heel benieuwd geworden naar Klooker. En je stukje over zo’n Ogreen plant vind ik echt top! Goed om te lezen wat je ervaring is :) het is bij ons namelijk super droog in de kamer & daardoor staan de planten ook om de haverklap droog. Ik wil ook een Ogreen!
Liefs

Reply
Sanne 30 januari 2017 - 11:47

(en echt keileuk dat je een Werfzeepje mag weggeven!)

Reply
Resaarcle 30 januari 2017 - 16:13

Wat een toptips! Weer 3 nieuwe dingen om in het oog te houden! Bedankt voor de tips.

Reply
Saar 30 januari 2017 - 21:55

Dit lijkt me inderdaad leuk om cadeau te geven!

Reply
Merel 20 februari 2017 - 12:42

Stuk voor stuk hele interessante producten/onderwerpen. De zeepjes heb ik inderdaad al vaker voorbij zien komen, ze ziet er niet alleen heel leuk uit, maar het concept hierachter is natuurlijk ook top! Dankjewel voor deze tips chick :) Liefs, Merel

Reply
Groen | Natuurlijk wasmiddel van Seepje + WIN - The Scent Of Cinnamon 6 maart 2017 - 07:05

[…] Lees ook: Groen | 3x Favoriete duurzame initiatieven van dit moment […]

Reply
Mijn favoriete vegetarische hapjes voor elk feest | The Scent Of Cinnamon 21 december 2021 - 11:03

[…] Groen | 3x Favoriete duurzame initiatieven van dit moment […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.