Moonlight White witte thee van Leaves With Hugs: échte Chinese thee

by Charelle
moonlight white

Moonlight White is een prachtige witte thee vol gezondheidsvoordelen. Het zit vol antioxidanten, helpt bij gewichtsverlies, is goed voor je huid en beschermt het gebit. Bovendien bevat witte thee veel minder cafeïne dan andere soorten theeën. Maar wist je dat je met Moonlight White ook een echt meditatief moment voor jezelf kunt creëren? Ik vertel je er meer over!

De theeceremonie: een spirituele beoefening

Begin 2021 ben ik volledig gedoken in de wondere wereld van thee en de Chinese theeceremonie: een spiritueel pad met wortels in het Zen Boeddhisme. Dagelijks zit ik met mezelf of samen met mijn vriend in theeceremonie. Je kunt het zien als een dagelijkse oefening voor bewustwording, net zoals je dagelijks yoga zou beoefenen. Dat doe je namenlijk niet alleen om je lichaam te versterken, maar ook om naar binnen te keren en je focus te verbeteren. Zo is dat ook met het beoefenen van de theeceremonie.

Echte Chinese witte thee

Nu kun je natuurlijk in theeceremonie gaan zitten met Pickwick witte thee, maar dit brengt een heel andere ervaring dan wannneer je met échte Chinese witte thee een momentje voor jezelf creëert. De thee die je koopt in de supermarkt of de reguliere theewinkel, zoals Simon Lévelt, komt van plantages die erop gericht zijn zoveel mogelijk thee te produceren. Op deze plantages worden de theebomen niet ouder dan 15 jaar en krijgen ze weinig ruimte.

Maar als je thee drinkt die is gegroeid en verwerkt zoals dat vroeger al in China gebeurde, dan voel je écht de ziel van de thee. Bovendien heeft deze thee een groter scala aan mineralen en heilzame inhoudsstoffen. Dit zorgt ervoor dat je kalm en alert wordt van de thee en er niet van gaan stuiteren.

Moonlight witte thee: mijn favoriet!

Eén van mijn favoriete theeën om mee in ceremonie te zitten is Moonlight White witte thee, die mijn vriend verkoopt in zijn theewinkel Leaves With Hugs. Moonlight White heeft zijn naam te danken aan de traditie dat witte thee na het plukken, onder de volle maan gelegd werd, om de helende krachten van de maan in zich op te nemen. Als je goed kijkt hebben de blaadjes ook twee kleuren: licht en donker. Dit staat symbool voor de maancyclus, die van de donkere (nieuwe) maan ontwikkelt tot volle maan en weer terug.

Hoe smaakt Moonlight White witte thee?

De thee is zacht en zoet en de smaak ongekend. Toen ik voor het eerst Moonlight White dronk kon ik niet geloven dat dit ‘gewoon’ thee was. De smaak is zo ontzettend rijk en lijkt in niets op de witte thee die je bijvoorbeeld in de supermarkt koopt. De blaadjes zijn bovendien superzacht en hebben een wit donsje, wat erop wijst dat de thee is gemaakt van het jonge blad van de boom. Moonlight White witte thee wordt gegroeid en verwerkt in de prachtige jungles van Yunnan, in China.

moonlight white leaves with hugs

Bevat witte thee cafeïne?

Witte thee bevat cafeïne, maar wel minder dan groene en zwarte thee. Hoeveel cafeïne er precies inzit is moeilijk te zeggen. Dit is afhankelijk van de verwerkingsmethode, de temperatuur van het water dat je gebruikt voor je thee en hoeveel thee je gebruikt. Daarnaast verschilt het ook nog eens per theeboom. De ene boom staat misschien niet op een ander stukje grond dan de andere, waardoor de boom meer of minder cafeïne aanmaakt.

En hoe zit het met witte thee en theïne?

Witte thee bevat zeker ook theïne, een stofje dat identitiek is aan cafeïne, maar dat zich enkel en alleen in de thee bevindt. Ook hier geldt dat witte thee minder theïne bevat dan bijvoorbeeld groene of zwarte thee.

Moonlight White witte thee kopen

Als je online gaat zoeken naar Moonlight White, ga je veel verschillende theeën tegenkomen. Deze hebben allemaal wat van elkaar weg, maar dit is niet allemaal dezelfde thee. De naam ‘Moonlight White’ wordt namelijk door veel winkels toegekend aan witte thee uit Yunnan (China).

Zoals ik al noemde is mijn favoriete Moonlight White witte thee die van Leaves With Hugs. Deze witte thee is héérlijk om een rustig momentje voor jezelf te creëren, maar ik doe ook vaak een paar blaadjes in de thermos om mee te nemen.

Klik hier om zelf Moonlight White van Leaves With Hugs te proberen!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.