Happiness | 4x Een frisse start van het nieuwe jaar

by Charelle
frisse-start-nieuwe-jaar

Kennen jullie dat gevoel? Dat je op 2 januari maar wát blij bent dat alle feestdagen achter de rug zijn? Ik wel! Want ook al geniet ik nog zo van de gezelligheid rondom Kerstmis en de jaarwisseling, zodra het nieuwe jaar is aangebroken kan ik niet wachten totdat de kerstboom weer op zolder staat. Voor mij voelt de eerste week van januari een beetje als een reset knop voor het nieuwe jaar. Vandaag daarom vier tips voor een frisse start die je meteen kunt toepassen!

Een voedzaam ontbijt

Een normaal en voedzaam ontbijt is voor mij echt een teken van een gewone, maar frisse dag. Havermout, blauwe bessen, kaneel en pecannoten en ik ben helemaal tevreden. De tijd van rare gebakjes, vette croissantjes of andere ongezonde rariteiten als ontbijt is voorbij. Het is januari. Inspiratie nodig? Maak dan eens dit Ayurvedisch gierst ontbijt met gedroogde abrikozen.

Een stevige ochtendwandeling

Nog vóórdat je naar het werk of naar school fietst trek je je laarsjes aan en loop je een blokje om. Op die manier heb je voordat de dag begint je gedachten al geordend en begin je met een fris hoofd aan het nieuwe jaar. Nog een dagje vrij? Ga dan lekker uitwaaien in het bos of op het strand.

Een verschoond bed

Eerlijk is eerlijk, ik verschoon mijn bed niet wekelijks. Maar waarschijnlijk geniet ik daardoor des te meer van het moment dat ik onder fris gewassen lakens kruip. Ik ben dan ook gek op mooi beddengoed, zoals de twee dekbedovertrekken die ik pasgeleden ontvang van Dekbed Discounter: spierwit met een mooie kanten detail.

Een interessant boek

Niets fijner dan een boek met inspirerende inzichten waardoor je een frisse kijk op het leven krijgt. De eerste week van januari is het perfecte moment om te beginnen in een zelfhulpboek of biografie, of om te starten aan een nieuwe fantasy serie. Bovendien streep je zo gedurende de eerste maand al minstens één boek van je TBR-list af. Mijn aanraders? #Girlboss, The Happiness Project of Busy mag je zeker niet missen!

Kun jij ook nooit wachten tot de kerstboom weer is opgeruimd? En wat zijn jouw tips om het jaar fris te beginnen? Laat het weten in de comments!

Lees ook: 4x Voordelen van ziek zijn + Lyme update!

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat een gesponsorde link en affiliate links.

8 comments

Inge 3 januari 2017 - 10:26

Ik vind het altijd wel gezellig als de kerstboom staat, vind het juist jammer als hij weg moet (haha!) Een fris gewassen bed is nóg lekker als je er in springt als je net hebt gedoucht! :D LIEFDE!

Reply
Sandra 3 januari 2017 - 13:36

Een lekkere ochtendwandeling vind ik nog het fijnst van allemaal! Al hoeft het van mij niet in de ochtend te zijn, maar sowieso wel 1x per dag. Een lekker gezond en voedzaam ontbijt is inderdaad ook een hele goede start van de dag! :)

Reply
Romy 3 januari 2017 - 14:14

Oh wat een heerlijke foto dit! Een schoon bed is ook echt een hoogtepunt voor mij, ik vind dat zo heerlijk! Vooral als wanneer ik erin kruip, het ook een beetje te fris is. Dus de eerste seconden lig je te rillen en daarna is het alleen maar genieten haha. En een interessant boek, daar herinner je me aan iets, deze week moet ik even een uitje naar de bibliotheek plannen!

Reply
Forever38.com (Vera) 3 januari 2017 - 17:09

Fijn lijstje ! Ik heb genoten van de Kerstdagen inclusief alle versiersels, maar ben er nu ook wel weer aan toe dat ie het veld gaat ruimen. In de winkels zie ik overal al tulpen, en hyacinten, en het lijkt ook al iets langer licht te zijn, dus voorjaar : kom maar op !

Reply
Joyce rdt 4 januari 2017 - 10:50

Die ochtendwandeling is een hele goeie, daar begin je je dag zo fijn mee!
Ik heb dit jaar mijn woonkamer een nieuwe indeling gegeven wat heel verfrissend is haha. Liefs.x en een geweldigmooitofgezelligleuk 2017!

Reply
Karlijn 4 januari 2017 - 13:12

Een schoon bed is echt mijn lievelings! Zo fijn altijd! Ik probeer elke dag een wandeling te maken, niet per se in de ochtend (hoewel dat wel echt heerlijk is) en ben altijd blij dat ik gegaan ben. X

Reply
Denise 8 januari 2017 - 16:18

Wat een fijne tips waar iedereen wel wat mee kan! Een stevige wandeling maken is echt de beste tip! Vind ik dan, haha. Misschien is yoga ook wel een hele leuke tip voor in de morgen. Lekker en goed uitrekken, heerlijk.

Reply
Melle 10 januari 2017 - 12:28

Je herinnert me eraan dat een frisse start eigenlijk helemaal niet moeilijk is. Het is een kwestie van de tijd ervoor nemen en het waarderen. Goed voornemen voor vandaag :)

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.