Herbruikbaar wattenstaafje voor een zero waste badkamer

by Charelle
herbruikbaar wattenstaafje

Ik ben een groot fan van herbruikbare producten en afgelopen week kwam ik een herbruikbaar wattenstaafje tegen. Je begrijpt: ik voelde meteen een ‘YES!’. Zo blij kan ik worden van dit soort duurzame initiatieven. Maar hoe werkt dat eigenlijk, een herbruikbaar wattenstaafje?

Herbruikbaar wattenstaafje: is dat wel hygiënisch?

De eerste vraag die bij mij naar boven kwam was: hoe is zo’n staafje hygiënisch? Want, herbruikbare watjes kunnen in de wasmachine, dat begrijp ik, maar een wattenstaafje… niet bepaald. Gelukkig hebben de makers van de LastSwab (ja, dat is de naam) wattenstaaf daaraan gedacht. De uiteinden zijn namelijk gemaakt van thermoplastisch elastomeer (TPE), een superzacht synthetisch rubber dat je makkelijk schoonmaakt. Je wast je wattenstaafje gewoon met wat warm water en natuurlijke zeep et voilà, het staafje is weer klaar voor gebruik.

Waarom een herbruikbaar wattenstaafje?

Nou, de herbruikbare wattenstaaf van LastSwab kun je zo’n 1000 keer gebruiken. Dat betekent dat je er 1000 wegwerpwattenstaafjes mee bespaart. Dat is belangrijk, want wattenstaafjes zijn één van de producten die het meest bijdragen aan de berg plasticafval die op Aarde aan het ontstaan is en waarvan een groot deel in de oceanen ronddrijft (de plastic soep). Om te voorkomen dat de hoeveelheid plasticafval blijft toenemen, komen er gelukkig steeds meer producten op de markt die je vaker dan één keer kunt gebruiken. Waaronder dit herbruikbare wattenstaafje.

Duurzame keuze

Door te kiezen voor de LastSwab wattenstaaf maak je dus een duurzame keuze, waarmee je je ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleint. True, het staafje is gemaakt van plastic, maar op het eind van zijn levensduur is het nog altijd maar één staafje, in plaats van de duizend wegwerpstaafjes die het vervangt.

Geen pluisjes

Een leuk bijkomend voordeel van dit herbruikbare wattenstaafje vind ik dat er geen pluisjes aanzitten. Immers, de uiteinden zijn gemaakt van zacht rubber. Zo voorkom je dat er pluisjes in je oog terecht komen wanneer je het wattenstaafje gebruikt voor het aanbrengen of afhalen van make-up.

Benieuwd naar dit wattenstaafje? Je kunt het bij veel winkels online bestellen, onder andere bij Natural Heroes, een hele fijne online winkel met producten voor een gezond en duurzame leven.

Wat is jouw favoriete zero waste product? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.