Crosstrainer: mijn favoriete manier om thuis te sporten

by Charelle
crosstrainer-thuis-sporten

Het was in San Francisco dat ik voor het eerst op een crosstrainer stond. In een studentenhotel. Het was mijn eerste soloreis en onderin het hotel was een fitnessruimte. Ik was mega nieuwsgierig en de crosstrainer beviel zo goed, dat ik de rest van mijn vakantie iedere dag naar de fitnessruimte ging om te ‘crosstrainen’. Niet zo lang, na tien tot twintig minuten had ik het meestal wel weer gezien. Maar ik vond het een heerlijke manier om mijn hoofd leeg te maken na een lange dag rondstruinen in The City by the Bay.

Wat ik toen nog niet wist was dat ik twee jaar later een eigen crosstrainer zou hebben en daar iedere dag gebruik van zou maken. En dat die crosstrainer dé uitkomst voor mij was om fit te blijven tijdens de periode waarin ik de Ziekte van Lyme had en op momenten dat mijn chronische pijn opspeelt.

Goedkoper dan de sportschool

Op het moment dat ik mijn crosstrainer kocht woonde ik nog bij mijn ouders. Die vonden het natuurlijk de grootste onzin dat ik zo’n apparaat kocht. Beide zijn geen sporters en begrepen niet waarom je iedere dag op zo’n crosstrainer zou gaan staan. Ik snapte het bezwaar niet. Want het is toch ideaal? Je hoeft niet naar de sportschool en het is bovendien veel goedkoper. Ik heb mijn crosstrainer nu acht jaar en heb de sportschoolkosten er echt wel uitgehaald. Zeker als je bedenkt hoe vaak ik hem gebruik.

Even 5 minuten tussendoor

Het voordeel van een crosstrainer in huis is dat je er ieder moment van de dag op kunt gaan staan. Al ga je er maar vijf minuten op, je hebt toch weer een beetje beweging gehad. Je gaat voor je werk en erna. Of, als je thuis werkt, wanneer je even een break nodig hebt.

Bij hypermobiliteit en het oefenen van je core

Toen een paar jaar geleden bleek dat ik hypermobiel ben was mijn fysiotherapeute ook blij om te horen dat ik thuis een crosstrainer had. Want crosstrainen schijnt een hele goede manier van beweging te zijn om je core te oefenen. Als je merkt dat je op je crosstrainer de hele tijd van links naar rechts zwabbert is je core instabiel, het is de bedoeling dat je in het midden blijft. Als je dat weet kun je heel gemakkelijk je core trainen door die aan te spannen om in het midden te blijven.

 crosstrainer-virtufit-thuis-sporten

Alternatief voor wandelen

Nu ben ik zelf ook gek op wandelen en ga ik meerdere keren per dag een blokje om. Maar op de crosstrainer zweet je meer en sneller, waardoor afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten en je bovendien je conditie traint.

Fit blijven met een crosstrainer

Als ik je één tip mag geven om fit te blijven, dan is het: koop een crosstrainer. Zeker als je thuiswerkt, last hebt van chronische vermoeidheid/ME/CVS of de Ziekte van Lyme is een crosstrainer een echte aanrader. Of gewoon, als je niet zo van de sportschool houdt en liever lekker thuis sport. Ik kocht mijn crosstrainer destijds gewoon online, zodat hij fijn thuisbezorgd wordt. Je kunt je crosstrainer bijvoorbeeld bestellen bij Bol.com.

Wat is jouw favoriete manier om in beweging te blijven? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: Lyme | Hoe ik beter werd en mijn visie op chronisch ziek zijn

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.