Kerstmis – Mijn 5 favoriete kerstfilms

by Charelle
kerst

In het eerste Christmas Cosiness artikel deelde ik mijn vijf favoriete kerstliedjes met jullie, plus een aantal originele alternatieven. Vandaag raken we nog een beetje meer in the Christmas spririt en vertel ik jullie wat mijn favoriete kerstfilms zijn!

Het valt mij op dat my nerdy self wel weer goed naar voren komt in deze selectie, met twee animatiefilms, een muppet film en Home Alone. Maar goed, het is dan oo mijn Top 5, niet waar?

 

Home Alone (1990)

IMDB Synopsis: An 8-year old troublemaker must protect his home from a pair of burglars when he is accidentally left home alone by his family during Christmas vacation.

Je gelooft het of niet, maar 90s kid Charelle had deze film tot twee jaar geleden nog nooit gezien. Mijn moeder vond het een ‘irritant joch’ en heeft mij daarom de film nooit laten kijken vroeger, kennelijk. Maar goed, toen ik hem eenmaal zag vond ik hem echt geniaal! Heerlijke nostalgie, Beethoven-sfeer en gewoon ouderwets goede film!

 

Love Actually (2003)

IMDB Synopsis: Follows the lives of eight very different couples in dealing with their love lives in various loosely interrelated tales all set during a frantic month before Christmas in London, England.

Deze heb ik vorige week gekeken toen ik me niet zo goed voelde. Ik had echt even zin in een film met veel humor en een fijne Christmas vibe! En oh, wat heb ik weer gelachen. En gehuild. Ik denk dat dit echt de beste kerstfilm ooit gemaakt is.

 

Beauty and the Beast: Enchanted Christmas (1997)

IMDB Synopsis: Astonished to find the Beast has a deep-seeded hatred for the Christmas season, Belle endeavours to change his mind on the matter.

OK ik ben niet alleen groot Disney fan, maar ook groot Beauty and the Beast fan! Die film heb ik echt minstens honderd keer gezien en ik kijk hem nog steeds als ‘medicijn’ als ik verdrietig ben. Dat er ook een kerstfilm van gemaakt is is voor mij dan ook extra speciaal. Ik vind dit echt een hele leuke spin-off met mooie liedjes. En, heel eerlijk, hij is ook best wel heel spannend en voor kleine kinderen misschien zelfs een beetje eng? Ik vond hem toen ik klein was vrij heftig in ieder geval!

 

Arthur Christmas (2011)

IMDB Synopsis: Santa’s clumsy son Arthur gets put on a mission with St. Nick’s father to give out a present they misplaced to a young girl in less than 2 hours.

Nu heb ik stiekem een voorliefde voor animatiefilms, dus dat deze in mijn top 5 staat is eigenlijk niet zo gek. Maar dit is echt een film met héél veel (Britse) humor, echt een movie night aanrader. Én ingesproken door James McAvoy, what else can we ask for?

 

The Muppet Christmas Carol (1992)

IMDB Synopsis: The Muppet characters tell their version of the classic tale of an old and bitter miser’s redemption on Christmas Eve.

OK er zijn wel Christmas Carol films gemaakt en de animatie uit 2009 valt daar zeker onder, maar deze Muppet versie blijft toch één van mijn favorieten. Vooral de Ghost of Chritmas Present vind ik echt héél leuk in deze versie.

 

Houd jij ook zo van kerstfilms om in de kerstsfeer te komen? Wat is jouw favoriete kerstfilm?

15 comments

Darina 8 december 2015 - 07:07

Mooi lijstje, Love Actually is een hele mooie film. Ik vind Hachi ook zo mooi

Reply
Charelle 8 december 2015 - 18:18

Hachi heb ik nog nooit gezien, maar ben ik wel ook heel benieuwd naar, goede tip! (:

Reply
Irene 8 december 2015 - 08:15

De Muppet Christmas Carol heb ik ooit op de basisschool gezien en daarna was ik er echt heel bang van, haha :’) – Love Actually & Home Alone zijn voor mij echt de twee topfilms die ik moet zien tijdens de kerstvakantie, want ik hou zo van ze!

Reply
Charelle 8 december 2015 - 18:18

Hahaha ja ik kan me best wel voorstellen dat hij voor kleine kinderen een beetje eng is! :’D Maar dat klinkt als een goede keuze voor de kerstvakantie Irene! ;)

Reply
Marcia 8 december 2015 - 10:24

Love Actually is voor mij inderdaad de perfecte kerstfilm. Daarnaast kijk ik ieder jaar Single Santa Seeks Mrs. Claus; een enorm zwijmelachtige romantisch komedie; mijn absolute kerst guilty pleasure!

Reply
Charelle 8 december 2015 - 18:19

Haha die ken ik helemaal niet, maar klinkt goed! Ga hem onthouden! ;)

Reply
Renske 8 december 2015 - 10:56

Oooh, kerstkriebels! Love Actually vind ik ook zo’n leuke film. Net als The Holiday trouwens! En Kruimeltje en Pietje Bell, haha. Die kijk ik ook ieder jaar weer. :’) Home Alone trouwens niet. Die films vind ik de laatste jaren helemaal niet leuk meer, haha.

Reply
Charelle 8 december 2015 - 18:20

Ah ja Kruimeltje is ook een mooie film ja! En ik kan me ook wel voorstellen dat Home Alone niet meer leuk is als je hem heel vaak hebt gezien, want het jongetje is ook eigenlijk best wel een beetje irritant natuurlijk. ;)

Reply
Evelien 8 december 2015 - 11:42

Jaa, ik hou van kerstfilms! Home Alone vind ik fantastisch en kijk ik (bijna) elk jaar haha. Love Actually vind ik ook leuk en The Holiday is denk ik mijn favoriet!

Reply
Charelle 8 december 2015 - 18:20

Ik ga The Holiday ook maar eens op mijn lijstje zetten dan! Vast al eens ooit gezien, maar ik kan het me zo niet herinneren! ^^

Reply
Naomi 8 december 2015 - 14:22

Ik ben toch wel benieuwd naar arthur christmas!

x

Reply
Charelle 8 december 2015 - 18:20

Jaaa die is leuk hoor, zeker kijken!

Reply
Renate 8 december 2015 - 21:16

Ik heb toevallig gisteren ook een artikel geschreven over kerstfilms en bij mij staan Home Alone en Arthur Christmas er ook in!

Reply
It's Christmas Time Tag - The Scent Of Cinnamon 30 mei 2017 - 17:12

[…] ik eerder deze maand al een Christmas Cosiness artikeltje over, waarin ik je vertel wat mijn vijf(!) favoriete kerstfilms […]

Reply
Movie night | 11x Halloween films die niet eng zijn! 10 december 2022 - 21:18

[…] Lees ook: Mijn 5 favoriete kerstfilms […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.