It’s Christmas Time Tag

by Charelle
christmas

Vorig jaar vulde Dagmar de It’s Christmas Time Tag in en ik besloot hem dit jaar ook in te vullen! Het zijn echt hele leuke vragen en nu na het invullen heb ik nóg meer zin in kerst! (Ja, blijkbaar was dat nog mogelijk!)

✩ Wat is je favoriete kerstfilm?
Ha! Daar schreef ik eerder deze maand al een Christmas Cosiness artikeltje over, waarin ik je vertel wat mijn vijf(!) favoriete kerstfilms zijn!

✩ Heb je ooit een witte kerst gehad?
Zeker weten! Toen ik nog op de basisschool zat kwam mijn nichtje altijd een paar dagen logeren in de kerstvakantie. En ik herinner me nog menig sneeuwpop! Die dan vervolgens nog weken als een eenzaam hoopje sneeuw bleef liggen terwijl alle andere sneeuw allang gesmolten was. Tja.

✩ Waar breng jij meestal kerst door?
Dat wisselt echt enorm! Ik en mijn ouders hebben niet echt een vaste kersttraditie, waardoor het er bij ons ieder jaar anders uitziet. Vroeger vierden we Kerst vaak met onze buren, de ene keer bij hen, de andere keer bij ons. Maar ik ben ook wel eens bij mijn oom of tante geweest, bij vrienden van mijn ouders, bij weer een andere oom, of in een restaurant! Dit jaar gaan we naar De Koperen Hoogte met de familie van mijn vader. Dat is een restaurant dat vroeger een watertoren was en nog steeds héél langzaam ronddraait. Na een paar uur zitten heb je dus écht de wijde omtrek gezien. Toen ik een jaar of acht was zijn we daar ook geweest met papa’s familie en omdat dat toen zo leuk was, bedachten we dat het leuk was om dat zo’n vijftien jaar later nog maar eens te doen!

✩ Wat is je favoriete kerstliedje?
Ook dáár schreef ik al een Christmas Cosiness artikeltje over. In dit artikeltje deel ik niet alleen mijn vijf favorieten, maar ook drie minder bekende alternatieven. I Want a Hippopotamus For Christmas!

✩ Open je cadeautjes op kerstavond?
Jaaaa! Oké dit is misschien wel een soort van kersttraditie. Mijn ouders en ik kopen ieder jaar een aantal cadeautjes voor elkaar die dan onder de kerstboom worden gelegd. En op kerstavond pakken we ze uit! In het verleden deden we dit meestal tijdens het gourmetten, maar sinds een paar jaar hebben we een Thaise fondueset. En dat is zó lekker (en véél gezonder)! Dus ja, iets om naar uit te kijken!

✩ Naar welke tradities met kerst kijk jij het meeste uit dit jaar?
Oh, haha! Nou, naar de Thaise fondue dus! Verder hebben we namelijk niet echt tradities.

✩ Is je kerstboom nep of echt?
Ik heb er zelf geen, want hé tien vierkante meter… daar past geen kerstboom meer bij! Maar mijn ouders hebben een echte. Al ik stiekem liever een neppe zou zien, wel zo’n hele mooie die nét echt is. Ik bedoel, dat scheelt een hoop naalden door het hele huis en in de auto. En bovendien vind ik het zielig voor die boom om hem om te hakken en dan ergens in een kamer te zetten. Maar ja, that’s me.

✩ Wat is je favoriete kerst eten/snoep?
Hmm… Vroeger waren dat denk ik die chocolade hulstblaadjes. Maar sinds ik gezonder eet vind ik die eigenlijk niet meer zo lekker. Dus ik weet het eigenlijk niet! Thaise fondue?

✩ Eerlijk zijn! Koop je liever cadeautjes of krijg je ze liever?
Ik koop ze liever. Ik vind het heel erg leuk om iets te bedenken dat de ontvanger niet verwacht maar waarvan ik zeker weet dat hij of zij het super leuk vindt! Daarnaast vind ik het altijd een beetje ongemakkelijk om een cadeautje uit te pakken. Ik ben namelijk niet zo uitbundig (lees: introvert) en ik kan héél blij zijn met iets dat ik krijg maar dat zie je dan niet aan mij. En dat vind ik altijd zo jammer voor de persoon die mij een cadeautje geeft. Dus nee, ik koop ze liever!

sleeper and the spindle✩ Wat is het beste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?
De graphic novel The Sleeper And The Spindle door Neil Gaiman, met illustraties van Chris Riddell. Ik kreeg dit vorig jaar van mijn papa en had tótaal niet verwacht dat ik het zou krijgen. Ik wist niet eens dat het bestond! Het is echt een prachtig boek met lekker melancholische ‘Tim Burton’ achtige tekeningen. Het verhaal is ook echt prachtig geschreven, maar wel een beetje maf. Maar ja, dat is Neil Gaiman!

✩ Wat is jouw droomplek om te bezoeken rond kerst?
Cliché! Één van de Disney parken. Het lijkt me echt zó leuk om daar kerst te vieren. Prachtige decoratie, heerlijke fantasie, parades, shows. Dat is echt mijn droom om daar eens kerst te mogen vieren!

✩ Ben je een pro in inpakken, of faal je hard?
Dat wisselt! Ik heb bij een juwelier gewerkt dus op zich kan ik wel een beetje inpakken. Maar het hangt wel van het papier af, van dat stugge, moeilijk te vouwen papier gaat geheid fout. En ik faal ook hard wanneer er mensen op mijn vingers staan te kijken, daar kan ik écht niet tegen, haha!

✩ Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar?
Nope. Dat is niet mijn ding. Als je iets wilt moet je dat gewoon gaan doen. Nu, straks, morgen, of maandag. Niet vanaf 1 januari. Ik bedoel, waarom?

✩ Zo ja, hou jij je eraan?
Als ik ze zou maken, ik denk het wel! Hangt van het voornemen af en van de hoeveelheid intrinsieke motivatie. Maar ik ben wel een upholder, dus over het algemeen wel ja.

✩ Wat maakt kerst zo speciaal voor jou?
Hmm… Ik denk toch het samenzijn. En ook het zien van familie of vrienden die je meestal niet zo vaak ziet. Tenminste, beide kanten van mijn familie zijn niet héél gehecht. We zien elkaar wel minimaal twee keer per jaar denk ik, sporadisch, maar ik vind het altijd leuk om iedereen met Kerst weer te zien. Daarbij is het ook het lekkere eten, de gezelligheid, lang opblijven (als kind). En de hele sfeer, cosiness to the max!

Ik vond dit echt één van de leukste tags die ik tot nu toe heb ingevuld, maar kerst is dan ook een heel mooi onderwerp natuurlijk! Ook ben ik heel benieuwd naar jullie antwoorden en in het speciaal naar die van Margo, Lieke en Dina! Maar uiteraard mag iedereen de tag overnemen, laat je het me weten als je hem invult?

Heb jij ook zo’n zin in kerst en wil je graag meer kerst artikelen lezen? Misschien vind je dit leuk:
7x Tips om meer van Kerst te genieten
Mijn favoriete kerstliedjes + alternatieven!
Mijn 5 favoriete kerstfilms
5x DIY Kerstcadeautjes + Cadeaulabel Printables

30 comments

Emma 16 december 2015 - 07:14

Hele leuke tag!

Reply
Charelle 17 december 2015 - 20:03

Dankje Emma!

Reply
Sas 16 december 2015 - 09:46

Kerst blijft zo fijn en leuk om deze tag te lezen!

Reply
Charelle 17 december 2015 - 20:04

Ja, heerlijke tijd! (:

Reply
Anna 16 december 2015 - 10:32

Jaaa, witte kerst <3. Zo fijn! Hihi, naar een Disney park gaan lijkt me ook heerlijk rond kerst. Maar zal wel erg druk zijn daar (of juist helemaal niet druk? Geen idee eigenlijk…). Super toffe tag!

Reply
Charelle 17 december 2015 - 20:05

Ja ontzettend druk zelfs geloof ik inderdaad! Dat is wel ook één van de dingen die me er tot nu toe van weerhouden hebben daar ook daadwerkelijk heen te gaan met Kerst, haha!

Reply
Margo 16 december 2015 - 10:51

heee wat leuk dat je me hebt getagd! Thanks! Ik ben ook zo’n faalhaas in inpakken haha! Soms lukt het heel goed en dan voel ik me meteen pro, maar dat pakje daarna is dan chaos. Heb me er maar bij neergelegd ;)
Ik ben ook echt heeeel erg dol op kerst. Heel de maand december, dat donkere, helemaal alles. I love it.

Reply
Charelle 17 december 2015 - 20:06

Haha gelukkig ben ik niet de enige inpak-faler dan, haha! En leuk dat je de tag gaat invullen! :D Ben benieuwd naar je antwoorden! ^^

Reply
Darina 16 december 2015 - 12:20

Wat ern gezellige en leuke tag!

Reply
Charelle 17 december 2015 - 20:07

Dankje Darina!

Reply
Naomi 16 december 2015 - 11:48

Ik heb deze tag vorig jaar ook ingevuld! Die watertoren klinkt heel erg gaaf! En ik ben ook niet zo van de goede voornemens met het nieuwe jaar hoor.

x

Reply
Charelle 17 december 2015 - 20:07

Ah maar goed dat ik jou dan niet heb getagd Naomi, hihi!

Reply
Sabine 16 december 2015 - 14:20

Aah super leuke tag!! Ik hou echt van kerst :)

Reply
Charelle 17 december 2015 - 20:10

Dankje Sabine! (:

Reply
Bianca Schrijft 16 december 2015 - 13:41

Witte kerst, stom is dat toch, wat voor een dromerig gevoel dat geeft. Hier is kerst een vast gegeven voor de komende 100 jaar. Soms is dat wel balen, aan de andere kant ook reuze gezellig.

Reply
Charelle 17 december 2015 - 20:09

Haha wel makkelijk ook toch? Kun je in ieder geval makkelijk alles plannen, haha! ;)

Reply
Lizzy 16 december 2015 - 14:34

Oh wat een heerlijke tag! De Disney parken zou ik ook wel willen bezoeken tijdens de kerst! Het samenzijn maakt de kerst inderdaad erg mooi! :)

Reply
Charelle 17 december 2015 - 20:10

Vul hem gerust ook in Lizzy, zou leuk zijn! ^^

Reply
Amy 16 december 2015 - 21:59

Wat een fijne tag he, ik vulde hem vorig jaar ook in! Ik merk namelijk dat ik Kerstmis steeds leuker begin te vinden, terwijl ik het vroeger niks vond.

Reply
Charelle 17 december 2015 - 20:12

Haha vond je het vroeger niets nee? Wat gek! Gelukkig maar dat je het steeds leuker begint te vinden, want het is juist zo’n mooie tijd! (:

Reply
Ysanne 17 december 2015 - 13:44

Wat een leuke tag, kende hem niet! Haha, de voornemens skip ik ook altijd, ook niet helemaal mijn ding.

Reply
Charelle 17 december 2015 - 20:12

Vul hem gerust ook in Ysanne, leuk leuk!

Reply
Rosanne 17 december 2015 - 16:19

Wat een leuke tag!
Ik zou ook onwijs graag ooit eens kerst vieren in Disney! En de witte kerst van vroeger was erg tof!

Reply
Charelle 17 december 2015 - 20:13

Jaa, er komt vast wel weer een keertje een witte Kerst, maar dit jaar geloof ik er nog niet zo in, haha!

Reply
Lisa 17 december 2015 - 19:23

Ik heb nog nooit chocolade hulstblaadjes op haha. Nou ben ik wel benieuwd eigenlijk.

Reply
Charelle 17 december 2015 - 20:13

Snel naar de Albert Heijn Lisa! ;)

Reply
Flaviena 18 december 2015 - 10:07

Vandaag heb ik zoveel artikelen over kerst gelezen! :’) Het blijft zó leuk :) Je andere artikel met ‘Best of’ liedjes helpt me nog meer in de kerstsferen te komen. Merci!

gr,
Flavi

Reply
Charelle 20 december 2015 - 08:33

Leuk om te horen Flaviena! ^^

Reply
Lieke 18 december 2015 - 11:16

Thanks voor het taggen! Ik ga hem zeker invullen :D

Reply
Charelle 20 december 2015 - 08:38

Leuk Lieke! :D Ik ben benieuwd! ^^

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.