#Lichtpuntjesmaand | Edelstenen, smoothie bowl & de leukste tasjes ooit

by Charelle
edelstenen_gouden_driekhoek

Lichtpuntjes, zodra ik eraan denk zie ik ze overal. Ze herinneren me eraan dat iedere situatie wel een positieve wending heeft. Zo had je zonder die nare, lange rit in de auto die mooie zonsondergang niet gezien, bijvoorbeeld. Ter ere van september #lichtpuntjesmaand, een initiatief van Lisanne, deel ik deze maand iedere vrijdag mijn lichtpuntjes van de afgelopen week, kijk je mee?

Op 1 september ging ik met mijn vader naar Den Haag. Ik had daar een medische afspraak maar we hebben er meteen een mega leuke dag van gemaakt die ik erg goed kon volhouden. Ik at namelijk deze heerlijk smoothie bowl bij FOAM, met alleen maar ingrediënten die ik mag! Blij blij! En ik sloot de dag af met een sessie floating bij Floatcenter. Je drijft dan een uur in een badje met héél zout water en dat zou de ultieme ontspanning opleveren. En dat was zo! Ik denk dat mijn spieren zich voor het eerst in tien jaar (niet overdreven, lees hier) een keertje volledig hebben kunnen ontspannen. En heel rare ervaring, maar ik ga zeker nog een keertje terug!

foam_smoothiebowl

De volgende dag ging ik naar mijn fysiotherapeute in Eindhoven en zij raadde mij aan om een zwarte toermalijn bij mijn beeldscherm te leggen tegen den pijn tijdens het computeren. Het toeval wilde dat ik eigenlijk al een tijdje opzoek was naar de Gouden Driehoek, bestaande uit een rozenkwarts, bergkristal en amethist, om mij te ondersteunen in mijn hooggevoeligheid. Het advies van mijn fysiotherapeut zette mij er echter toe aan daar nu eens werk van te maken. Dus die middag zat ik nog op de fiets naar de Steenarend, een edelstenenwinkel in Eindhoven. Ik kocht een zwarte toermalijn, blauwe calciet (tegen pijn) en een gouden driehoek. Ik ben er super blij mee! Ik ben echt van plan om me nog verder te verdiepen in edelstenen, zo interessant! Vroeger had ik een hele verzameling maar die kan ik nérgens meer vinden, waarschijnlijk verdwenen tijdens één van de vele verhuizingen. Beetje jammer, maar deze nieuwe stenen maken het weer een beetje goed.

edelstenen_gouden_driekhoek

Zaterdag werden deze wel héél gave tasjes bij mij afgeleverd. Ik kreeg ze van Maximilia, een bedrijf dat zich specialiseert in gepersonaliseerde relatiegeschenken. Je begrijpt, ik ga met geen ander tasje meer de deur uit en ook mijn familie is al van een tasje voorzien! Ik verloot 3 tasjes onder mijn lezers, dus wil jij ook zo’n tasje? Stuur me dan een mailtje: info@thescentofcinnamon.com

tasjes_thescentofcinnamon

Ook ging ik weer naar Wassenaar, naar mijn fysiotherapeute. Dat is voor mij altijd een héél groot lichtpuntje. Zij heeft altijd antwoorden op mijn vragen én komt met nieuwe vragen over mijn gezondheid, vragen waar ik nog niet bij stil had gestaan! We reden ditmaal via Breda omdat mijn vader daar een afspraak had en dus dronk ik een kopje thee en bij één van mijn favoriete tentjes in Breda (ik woonde er vier jaar tijdens mijn studie en het blijft een leuke stad!): In Kannen & Kruiken. Eenmaal in Wassenaar waren we een beetje vroeg en keken we wat rond bij de Bruna. Uiteraard nam ik de nieuwe Flow mee!

in_kannen_en_kruiken_breda

 

flow_2016

Verder was de week gevuld met tal van andere lichtpuntjes! Zo aten we een keertje bij mijn tante, keek ik met mijn vader alle films van de The Hunger Games reeks (aangezien ik niet zo lang kan stilzitten deden we er een week over, maar het was leuk!), experimenteerde ik met Ayurvedische recepten en zat ik lekker in de tuin om van het mooie weer te genieten.

Wat waren jouw lichtpuntjes deze week? En, doe jij ook met #lichtpuntjesmaand? Laat het weten in de comments!

Lees ook: 4x Tips voor nieuwe inspiratie en creatieve ideeën!

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat een gesponsord product.

24 comments

sammie 9 september 2016 - 10:59

Die smoothie bowl ziet er wel erg lekker uit! Ik heb dat nog nooit gegeten, toch eens ergens bestellen.

Reply
Charelle 10 september 2016 - 15:16

Ja, zeker een keertje ergens bestellen Sammie! Of zelf maken, al ik dat zelf ook niet doe hoor. ;)

Reply
Joyce rdt 9 september 2016 - 11:37

Wat grappig, in Breda ben ik ook bij In kannen en kruiken geweest, toevallig!
Mijn lichtpuntje deze week was dat ik een belangrijke moeilijke keuze hebt gemaakt. Liefs.x

Reply
Charelle 10 september 2016 - 15:15

Haha dat is echt toevallig ja! :D Vind dat zo’n leuke tentje in Breda! Alleen jammer dat het er tegen lunchtijd altijd zo druk is, heb al een paar keer moeten omdraaien omdat er geen plek was. Maar dat klinkt als een heel fijn lichtpuntje, vast een last van je schouders minder!

Reply
Maaike 10 september 2016 - 10:04

Wat een fijne lichtpuntjes! Vooral dat floating lijkt me wel fijn; dat klinkt zo goed!

Reply
Charelle 10 september 2016 - 15:12

Haha ja dat is echt een ervaring op zich, heel speciaal!

Reply
Robin Valentine 10 september 2016 - 13:31

ik vind jou foto’s altijd zo mooi! en je tasje is echt super gaaf, leuk met je logo erop! ik vind jou logo trouwens ook nog steeds geweldig <3 en ik vind die edelstenen wel interessant, helpt het ook?

Reply
Charelle 10 september 2016 - 15:12

Ah wat lief Robin, dankjewel! C: En ja, ik heb het idee dat de edelstenen wel helpen, vooral de zwarte toermalijn! Ik heb die gekocht omdat hij beschermt tegen computerstraling en ik volgens mij ben ik nu minder misselijk tijdens het computeren. Dus ik geloof echt dat het helpt. (:

Reply
Robin Valentine 10 september 2016 - 16:31

ohh wat fijn dat het helpt!! dat is wel echt ideaal :)

Reply
Iris 10 september 2016 - 16:45

Ah leuke dingen! Ik vind je tas ook heel gaaf ontworpen!

Reply
Charelle 21 september 2016 - 13:29

Dankjewel Iris! :D

Reply
Rebecca 11 september 2016 - 09:11

Wat een ontzettend leuke foto’s!
Ik vind die stenen zo mooi en ook heel gaaf dat je nu je eigen tas hebt.
Die smoothiebowl ziet er ZO lekker uit <3

Reply
Charelle 21 september 2016 - 13:28

Dankjewel Rebecca! :D

Reply
Sanne 11 september 2016 - 12:24

Charelle, wat een super mooi bericht met zo veel positiviteit, wat leuk!
Heel interessant van de edelstenen, ik wist helemaal niet dat bepaalde stenen een bepaalde werking konden hebben, niet dat dat écht kon zeg maar. Stiekem dacht ik vroeger altijd dat het bij De Tuinen werd verkocht als grappig cadeautje en dat de betekenis niet per se een betekenis had. Maar als ik dit zo lees dan ga ik daar wel anders naar kijken, wat boeiend zeg. Ik hoop echt dat het werkt voor je! Ga je daar ook over bloggen, als je er iets meer over te weten bent gekomen? Ik ben erg nieuwsgierig hihi, maar no pressure haha. Het belangrijkste is dat het voor je werkt natuurlijk!
Heel leuk berichtje :). Oeh en naar FOAM wil ik ook nog eens, als ik jouw smoothiebowl zie! Wat heerlijk dat je dat gewoon mocht joh, fijn.
Liefs

Reply
Charelle 21 september 2016 - 13:28

Ja, ik heb er soms ook mijn twijfels over hoor, over de edelstenen. Maar bij deze ervaar ik echt de werking! Het twijfelachtige ontstaat bij mij vooral in de winkel inderdaad, als er dan zo’n zoetsappig verhaaltje bij staat op zo’n standaardkaartje en het dan een persoonlijk cadeau wordt genoemd. Hmm, nee. :P Wil er wel nog eens wat over schrijven, maar daarvoor weet ik er nu nog veel te weinig over, hoop wel dat dat snel verandert, haha!

Reply
Dascha 11 september 2016 - 17:15

Die smoothie ziet er echt lekker uit! Prachtige edelstenen trouwens!

Love,
Dascha

Reply
Charelle 21 september 2016 - 13:26

Dankjewel Dascha! :D

Reply
DisneyChicks.nl 11 september 2016 - 17:31

Wat een vrolijk artikel, ik wordt helemaal blij van jouw lichtpuntjes! :) De smoothie bowl ziet er echt heerlijk uit!

Reply
Charelle 21 september 2016 - 13:25

Yay leuk dat jij ook blij wordt van mijn lichtpuntjes, dat is de bedoeling, niet waar!? ^^

Reply
Jitske 13 september 2016 - 12:59

Leuk wat meer foto’s van je te zien op je blog! En wat een ontzettend gaaf tasje. En dat edelstenen zo goed werken? Dat wist ik niet maar wat goed. Heb zelf altijd een kettinkje met aventurijn om m’n nek, dat is speciaal voor kreeften, geloof ook dat je er rustig van wordt :-)
Ik heb ‘m al zo lang dat ik het niet zou kunnen zeggen, hihi.

Reply
Charelle 21 september 2016 - 13:23

Oeh ik ben ook een Kreeft! :D Zal eens wat gaan lezen over de aventurijn dan. ^^

Reply
#Lichtpuntjesmaand | Mooie Maan, The Happiness Café & Tai Chi - The Scent Of Cinnamon 16 september 2016 - 08:29

[…] Lees ook: #Lichtpuntjesmaand | Edelstenen, smoothie bowl & de leukste tasjes ooit […]

Reply
An 6 juli 2017 - 18:27

wat grappig! Heb zelf ook die gouden driehoek gehaald bij dat winkeltje (kom zelf uit ehv). Leuk winkeltje is dat he!?

Reply
Lichtpuntjes | Mooie Maan, The Happiness Café & Tai Chi 14 februari 2022 - 14:34

[…] Lees ook: #Lichtpuntjesmaand | Edelstenen, smoothie bowl & de leukste tasjes ooit […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.