2x Mascara zonder allergenen

by Charelle

Gaan jouw ogen ook jeuken bij het dragen van mascara? En prikt oogmake-up remover in je ogen? Ik weet precies waar je het over hebt! Daarom in dit artikel twee mascara’s die vrij zijn van allergenen en niet jeuken én twee make-up removers die niet prikken.

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar mascara dragen is de afgelopen jaren echt een drama geworden voor mij. Na een paar uur krijg ik al jeuk aan mijn ogen en heb ik spijt dat ik mascara op heb gedaan. Ook het afhalen van mijn mascara met een oogmake-up remover is geen pretje, de meeste removers prikken en krijgen de mascara er maar moeilijk af.

Mascara die niet jeukt en prikt

Lange tijd droeg ik daarom maar geen mascara en oogmake-up. Zo af en toe kocht ik weer een nieuwe mascara om te proberen of het daar wél goed mee ging, maar meestal was dat niet zo. Dat vond ik zo zonde van het geld dat ik keer op keer besloot nóóit meer mascara te kopen. Tot het moment weer daar was dat ik dacht: ‘ik kán het proberen, toch?’.

Ik probeerde mascara’s van The Body Shop, Lancôme, Yves Saint Laurent, Hema en vele andere merken… totdat ik bij twee merken uitkwam waarvan ik de mascara wél kan verdragen. Gelukkig! Welke merken? Clinique en La Roche-Posay.

Mascara vrij van allergenen

Zowel de mascara áls de oog make-up remover van deze merken is vrij van allergenen, wat een hoop gejeuk en geprik scheelt.

Mascara van Clinique, zonder allergenen

Wist je dat je alleen al door de geur van een mascara jeuk aan je ogen kunt krijgen? Dat wil Clinique voorkomen, daarom zijn al hun producten allergisch getest. Clinique heeft acht verschillende Mascara’s in het assortiment, waaronder een ‘long-wearing’ en een ‘waterproof’ variant. Ook hebben ze een primer die je onder je mascara kunt aanbrengen, zodat je mascara beter blijft zitten én je meer volume krijgt. Mijn favoriet is de High Impact Mascara, die mijn wimpers langer en voller maakt. Deze mascara geeft een natuurlijke uitstraling, zonder teveel glans of krul.

Ook de oogmake-up remover van Clinique vind ik een aanrader. Met deze remover verwijder je met gemak je mascara, zelfs waterproof mascara. De remover is zeepvrij en prikt en irriteert daarom niet.

Mascara van La Roche-Posay, dermatologisch

La Roche-Posay biedt dermatologische huidverzorgingsproducten die ook door een gevoelige huid kunnen worden verdragen. Perfect! En merkbaar, want de mascara van La Roche-Posay is erg fijn om te dragen. De Volume Noir is veruit mijn favoriet.

Ook de make-up remover van La Roche-Posay is erg fijn in gebruik. Deze remover is geschikt voor waterproof oogmake-up en zacht voor gevoelige ogen.

Heb jij ook een mascara ontdekt die je goed kunt verdragen? Deel je ervaring in de reacties, ik ben benieuwd!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is geschreven in opdracht van HBB24.be.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.