Floradix: hét natuurlijke middel bij een ijzertekort

by Charelle
floradix-natuurlijk-middel-ijzertekort

Onlangs ontdekte ik dat ik een ijzertekort heb met als gevolg daarvan bloedarmoede. Geen wonder dus dat ik me moe, futloos en hongerig voelde en amper de energie had om hier iets te plaatsen. Inmiddels heb ik een fantastisch natuurlijk middel gevonden bij ijzertekort, waardoor ik (nu al!) véél meer energie heb: Floradix.

Anti-depressiva

Op 15 januari 2017 begon ik met het slikken van een micro-dosis anti-depressiva (amitryptiline) als pijnstiller voor mijn chronische pijn. Op 1 januari 2018 stopte ik daar weer mee. De anti-depressiva had me in een jaar tijd veel gebracht: minder pijn, een plots superlenig lichaam en ruimte te werken aan mijn proces van zelfheling. Maar na een jaar merkte ik ook steeds meer hoe de anti-depressiva me afvlakte, daarnaast was ik ook vaak moe, maar dat wijdde ik op dat moment aan de Ziekte van Lyme.

Stoppen met anti-depressiva

Een tantra retreat eind 2017 waar tijdens ik me enorm emotioneel geblokkeerd voelde, was voor mij de druppel: ik stopte met de anti-depressiva. Een week lang was ik enorm misselijk en duizelig, maar die symptomen verdwenen geleidelijk. Het afgevlakte gevoel verdween echter niet. Ik dacht dat het aan mezelf lag, dat ik aan mijn mindset mocht werken, dat ik meer de natuur in mocht en dat het goed zou zijn minder achter mijn computer te zitten (vandaar ook de enorme pauze op deze blog). Dus ik deed al die dingen en verbleef in de zomer van 2018 zelfs 3 maanden op een eco-boerderij in North-Carolina.

Mentale voeding

Of het hielp? No way. Toen ik terugkwam voelde ik me gesloopter dan ooit en gewoon enorm zwaarmoedig en lusteloos. Daarnaast had ik een ontembare honger en kon ik de hele dag enkel aan eten denken, terwijl ik toch heel degelijk met mijn mindset en persoonlijke ontwikkeling bezig was. Ik voedde mijn mind en mijn ziel en mijn lichaam, maar dat lichaam… leek net rupsje nooit genoeg.

Ayurveda

En dat kabbelde voort en voort. En voort. Totdat ik begin dit jaar een Ayurveda cursus volgde en de arts mij een consult aanbood. Hij gaf aan dat ik vetten op dat moment niet goed kon verteren en daardoor nutriënten niet goed opnam. En dat, terwijl ik juist de hele dag pindakaas en noten wilde eten. Niet zo gek, want juist die producten hebben een superhoge voedingswaarde waar ik kennelijk behoefte aan had. Maar als je lichaam het niet kan verteren, dan blijf je natuurlijk naar zoeken.

Huisarts

Hij schreef me een dieet voor waar ik me een tijd lang aanhield en enige tijd hielp, maar niet lang. Het lusteloze gevoel en de honger bleven. Vorige maand was ik daar echt helemaal klaar mee. Ik vond dat ik meer dan genoeg geduld had gehad en er zelf echt alles aan had gedaan wat ik kon bedenken. Ik ging naar de huisarts om me te laten testen op suiker. Wat ik, gelukkig, niet had.

floradix-natuurlijk-middel-ijzertekort-2

Ijzertekort

Al mijn waarden waren netjes op orde, ook mijn B12 en D3, maar ze stelde wel bloedarmoede, veroorzaakt door een ijzertekort. De waarde (ferritinegehalte) moest hoger dan 20 zijn, mijn waarde was 2. Voor mij maakte dit het verhaaltje van de Ayurvedische arts af, want nu ik wist wát mijn lichaam dan tekort kwam, kon ik het dat bieden.

Ijzeropname

Het is goed mogelijk dat de anti-depressiva de ijzeropname destijds wat verhinderd hebben. Of dat mijn spijsverteringssysteem vanwege de Lyme lange tijd niet sterk genoeg is geweest om ijzer op te nemen. Hoe het ook zij, het belangrijkste is dat ik het weer aanvul.

Ijzerpillen

Ik kreeg natuurlijk ijzerpillen voorgeschreven door de dokter. Maar als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik nooit zo’n fan ben van wat de dokter voorschrijft. Ik geef altijd eerst de voorkeur aan een natuurlijk middel en als dat niet werkt, kan ik het middel van de dokter altijd nog proberen.

Floradix

En zo kwam het dat ik Floradix ontdekte. Een fantastisch natuurlijk middel op basis van kruiden met een goed opneembare dosis ijzer! En merk ik verschil? Dubbel en dwars! Ik voel me weer veel fitter en opgewekter en heb meer energie om dingen te doen (zoals het typen van deze blog).

Ik gebruik Floradix nu twee weken en ben benieuwd hoeveel verbetering ik de komende weken nog mag gaan ervaren. Maar wat mij betreft is Floradix dus echt een aanrader. Check wel eerst met je dokter of fytotherapeut of dit ook voor jou geschikt is (ik deel hier enkel mijn persoonlijke ervaring). Je koopt Floradix in de reformwinkel, maar je kunt het ook online bestellen.

Ben jij bekend met Floradix? Heeft het jou geholpen? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: The Law of Attraction, of: een ode aan mijn fijne huis met al zijn imperfecties

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

4 comments

Ayla 22 juli 2019 - 09:44

Wat fijn dat je je hierdoor merkbaar zoveel beter voelt!
Ik heb Floradix gebruikt na de bevalling. Ondanks dat ik in aanloop naar de bevalling prima ijzerwaarden had was dat na de bevalling heel anders. Veel bloed verloren en gewoon een zware bevalling gehad. De kraamhulp had het (ongevraagd) op de boodschappenlijst gezet en ineens stond het naast mijn ontbijtje! Ik was er ook heel blij mee, had het echt nodig om aan te sterken. Topspul!

Reply
Charelle 21 augustus 2019 - 09:18

Oh wow dat klinkt als de betere kraamhulp Ayla, wat fijn!

Reply
Jessica J. 22 juli 2019 - 16:10

Dit is zo’n product waarbij ik denk ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Als vegetariër kan ik wel wat extra ijzer gebruiken, merk ik.

Reply
Charelle 21 augustus 2019 - 09:18

Precies Jessica! En het kan ook nooit kwaad een keer je waarden te laten checken, dan weet je precies wat je nodig hebt!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.