Groen | Schrijven op papier gemaakt van steen! + WIN

by Charelle
Rockbook

Vorige week kreeg ik van On The Rocks een wel héél tof schriftje toegestuurd, gemaakt van papier van steen. Waarschijnlijk krijg je nu een prehistorisch Flintstones gevoel, maar niets is minder waar. Het stenen papier schrijft minstens zo fijn als papier gemaakt van bomen, maar is vele malen duurzamer. Helemaal van deze tijd dus!

Rocksbooks

Rockbooks, zo heten de stenen schriftjes van On The Rocks, een groen initiatief dat duurzaamheid toegankelijk wil maken. Een groenere wereld schuilt namelijk al in de kleinste veranderingen, zoals het vervangen van je ‘houten’ schriftje door een stenen schriftje. Met de Rocksbooks roept On The Rocks ontbossing een halt toe én draagt ze bij aan herbebossingsprojecten in Zuid-Afrika.

Rockbooks_productieproces

Papier van steen

Door papier van steen te produceren wordt niet alleen veel hout bespaard, maar ook eindeloos veel water. Daarnaast wordt er tijdens het productieproces geen bleekmiddel gebruikt en komen er geen giftige, chemische stoffen vrij. Maar behalve groen is papier van steen ook nog eens waterbestendig en schrijft het veel zachter dan papier gemaakt van hout. Papier van steen scheurt ook niet makkelijk, waardoor de Rockbooks ideaal zijn om verhalen in op te schrijven die bewaard moeten blijven.

Een Rockbook winnen

Zelf ben ik ontzettend blij met mijn stenen schriftje, maar nog leuker is dat ik er ook één mag weggeven! Om kans te maken op een Rockbook volg je mij (@thescentofcinnamon) en On The Rocks (@paperontherocks) op Instagram en laat je onder mijn berichtje op Instagram weten dat je meedoet. Voor een extra kans repost je één van mijn foto’s op jouw Instagram.

Als je liever meteen een Rockbook in huis haalt dan bestel je die eenvoudig bij On The Rocks of op Bol.com!

Wat vind jij van de Rockbooks? Kende je ze al of wil je ze graag eens proberen? Laat het weten in de comments!

Lees ook: Negatieve gevoelens en positief denken!

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponserd en bevat affiliate links.

6 comments

Marjan 21 februari 2017 - 09:20

Hoe bijzonder is dit! Ik had er nog nooit van gehoord maar schrijven op steen wil ik graag eens proberen. Ik heb ook een reactie gegeven via Instagram want ik doe heel graag mee met de win actie.

Reply
Ayla 21 februari 2017 - 10:57

Ja, zo’n goed initiatief dit! Ik hoorde dat ze ook extra lekker schrijven, lekkerder dan papier. Zelf gebruik ik niet zo heel veel boekjes, maar als ik er weer eens eentje nodig heb dan ga ik deze aanschaffen!

Reply
Melle 21 februari 2017 - 11:45

Hiep hoera, wat een leuke winactie en wiehoooo Rock Books! Ik zat me al tijden af te vragen hoe het nou precies in zijn werk gaat dus je plaatje vind ik echt mega fijn om eens te zien. Hiep hoera, dit is het einde!

Reply
Joyce rdt 21 februari 2017 - 15:09

Wat een tof product zeg, nog nooit van gehoord! Liefs.x

Reply
Karlijn 22 februari 2017 - 12:47

Ik ben gek op On the Rocks. Hun boekjes zijn zo fijn, heb er twee (eentje al vol) en ze schrijven heerlijk! Super zacht papier en het lijkt net alsof je pen eroverheen glijdt. En gemaakt van steen, geniaal toch?! X

Reply
Roos 19 september 2017 - 16:55

Wat super leuk! Ik ben heel benieuwd hoe het schrijft

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.