4x Leuke films voor een filmavondje! #2

by Charelle
adventureland

Nu het vroeger donker wordt, begint de avond voor mijn gevoel ook een stuk eerder. Ik heb minder de drang om ’s avonds nog de deur uit te gaan voor een lange wandeling, of om ergens wat te gaan drinken. In plaats daarvan kies ik voor een kortere wandelroute (niet gaan is voor mij gaan optie) en kijk ik vanaf een uurtje of vijf eigenlijk al uit naar het moment ik lekker op de bank kan kruipen met een kop thee. Een goed boek. Televisie-serie. Of film. Want ja, waar films in de zomer soms te lang zijn om ‘nog even te kijken’, kennen we dat probleem in de winter niet. De avond begint eerder en dus is er meer tijd voor films!

Een goede reden dus om ook deze maand weer een aantal films op een rijtje te zetten die wel héél, of juist helemaal niet, geschikt zijn voor een filmavondje! Alleen, of met vriendjes en vriendinnetjes.

Paper Towns (2015)paper townsNadat ik een paar maanden geleden eindelijk The Fault in Our Stars had gezien, was ik héél erg benieuwd naar Paper Towns. Ik heb het boek vorig jaar gelezen en was eigenlijk niet zo onder de indruk, maar aangezien ik The Fault in Our Stars een erg sterke verfilming vond, had ik best hoge verwachtingen van de adaptatie van Paper Towns. Daarnaast ben ik stiekem een Cara Delevigne fangirl, ik vind haar echt heel stoer en haar stijl supertof. Een paar jaar terug heb ik geprobeerd haar stijl te kopieëren, maar op de een of andere manier kwam ik eruit te zien als een twaalfjarige junkie. Dat was dus niet zo’n goed idee. Maar voor Cara lijkt het prima te werken! Ik had echter wel mijn twijfels over haar acteerkunsten, want ja, ze is model. Maar dat viel me alles mee! Cara zette echt een fantastisch Margo Roth Spiegelman neer. Alsof ze geknipt was voor de rol.

Afgezien daarvan vond ik ook Paper Towns een erg leuke verfilming. Uiteraard ontbraken er wel wat elementen uit het boek en waren bepaalde scènes anders gebracht. Zo beginnen Quintin, Radar en Ben eigenlijk naakt in toga aan de roadtrip en bevindt Margo zich in het boek wel degelijk in de oude schuur. Maar ja. Ik vond het een leuke film, met veel humor, sterke acteurs en een meeslepend verhaal. Kortom, een film die je in één keer afkijkt zonder te pauzeren om in de keuken koekjes te gaan halen. Zeker geschikt voor movie night dus!

Pan’s Labyrinth (2006)pans labyrinthEigenlijk schaam ik me diep dat ik deze film nooit eerder heb gekeken. Ik heb nota bene een opleiding media gedaan en in mijn boeken kwam Pan’s Labyrinth regelmatig aan bod als voorbeeld. Dat verbaasd me dan echter weer niet, want Pan’s Labyrinth is een bijzondere film met een mooi mise-en-scène en cinematografie. Ondanks dat het een fantasy film is, geeft de film ook een kijkje op het fascistische Spanje halverwege de 20ste eeuw. Dat lijken twee tegenpolen en dat zijn het ook. Het meisje Ofelia, het hoofdpersonage van de film, ziet sprookjes dan ook als een vlucht uit de grote mensen wereld. Een duidelijk voorbeeld van ‘escapism’ en hoe dat kan worden gerealiseerd door middel van verhalen. Pan’s Labyrinth is een art house film met meerdere lagen, die eigenlijk niet in één paragraaf geanalyseerd kan worden. Het is ook niet per se een leuke film, de schrijver schuwt niet voor de gruwelen van oorlog en ziekte en je slaat regelmatig een hand voor de ogen. Een movie night film, maar wel om in je eentje te kijken of met je artsy hipster vrienden.

The Longest Ride (2015)longest rideNaïef misschien, maar ik had stiekem best hoge verwachtingen van deze film. Het leek me een heerlijke chickflick huilfilm om bij weg te kwijlen. Echter heb ik hem na veertig minuten afgezet. Ik vond dit echt een hele slechte film. Raar verhaal ook (sorry Nicholas Sparks). Ik bedoel, een cowboy die met een bos bloemen een campus oploopt en aanbelt bij een sorrority gebouw. Ja, sorry, maar dat gebeurt in het echt gewoon echt niet. En dan berijdt hij stieren… I don’t know. Ik vond deze film echt stom. Movie night? I’d say nope!

Adventureland (2009)adventurelandNog een art house film! Deze vond ik wel heel leuk eigenlijk. Hij is niet echt spannend en bouwt een beetje vreemd op, maar het speelt zich af in een pretpark in 1987. Daar houd ik van. Ondanks dat ik blogger ben en niet zonder mijn laptopje kan, ben ik groot liefhebber van tijden waarin het internet nog niet het internet was. En dat was toen. Daarbij, het is met Jesse Eisenberg. En ja, hij speelt een typische Jesse Eisenberg/Mark Zuckerberg rol. Maar dat doet Jesse Eisenberg altijd. Dus ik verwacht ook niet anders. Leuk detail, hij wordt verliefd op Kristen Stewart. Leuke combi! Movie night? Jazeker, een fijne kijk film. Af en toe wel een beetje langdradig en daarom beter om met vrienden te kijken denk ik. De film deed me een beetje denken aan het boek Joyland van Stephen King, waar ik binnenkort een review over zal schrijven!

Heb jij één van deze films gezien? Wat vond je ervan? En heb je nog leuke aanraders voor mij? Ik ben benieuwd!

Lees ook: Ziekte van Lyme | Hoe ik ontsnapte uit dat pesthol!

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

12 comments

kim 20 november 2015 - 09:05

Allemaal niet gezien! The Fault.in our stars wel, maar daar heb ik zo bij moeten huilen haha. Van Paper Towns wil ik eerst het boek nog lezen :)

Reply
Charelle 20 november 2015 - 11:33

Ja, echt, ik heb ook twee uur lang gehuild bij The Fault in Our Stars! Echt te erg! :’D Ja, dat is wel aan te raden om van Paper Towns eerst het boek te lezen! (Sowieso altijd aan te raden natuurlijk. ;))

Reply
Ysanne 20 november 2015 - 13:14

Adventureland vond ik tof! Papertowns staat nog op mijn lijstje, binnenkort maar eens gaan kijken :)

Reply
Charelle 20 november 2015 - 20:10

Ja, ben nu ook wel benieuwd naar Zombieland eigenlijk, dat is ook met Jesse Eisenberg! En ja Paper Towns is echt het kijken waard, maar niet zo’n tranentrekker als The Fault in Our Stars, dat niet. ;)

Reply
Naomi 20 november 2015 - 20:22

Ik vond de longest ride juist een leuke film! Terwijl ik normaal nooit zo heel erg fan ben van romkoms. Ik ben benieuwd naar adventureland!

Reply
Charelle 20 november 2015 - 20:46

Haha wat grappig dat jij hem juist wel leuk vond! :’D Had er ook wel veel goede verhalen over gehoord, maar zelf vond ik het toch echt niets! ;)

Reply
Saskia 20 november 2015 - 21:22

Ik ken er eigenlijk geen een. Nouja, the faalt in our stars ken ik wel maar vond ik iets tegenvallen.

Reply
Charelle 21 november 2015 - 12:10

Haha nou veel tips dus voor jou! ;) Ah ik vond die juist heel goed, maar wie weet is Paper Towns dan meer iets voor jou!

Reply
Jolet 21 november 2015 - 18:57

The longest ride moet ik ook echt nog een keertje kijken!

Reply
Charelle 22 november 2015 - 11:46

Ja, of het boek lezen natuurlijk! ;)

Reply
Margo 22 november 2015 - 22:14

Goeie leuke tips, ik ken ze alleen van naam maar ik ga ze zeker nog eens kijken :)

Reply
Charelle 23 november 2015 - 09:06

Ah leuk Margo! :D Ja vooral Paper Towns moet je zeker kijken! ^^

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.