Verhuizen… maar waar ga ik dan naartoe?

by Charelle

Ik woon nu alweer bijna drie jaar in Eindhoven, maar al lange tijd voel ik de behoefte om te verhuizen. Dat is tot nu toe nog niet gebeurd, omdat ik eigenlijk niet zo goed weet waarheen dan. Terug naar Amsterdam? Ergens naar een hutje op de hei? Iets er tussenin? Het buitenland? In dit artikel neem ik je mee op mijn zoektocht.

Hutje in het bos

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik gek ben op buiten zijn en geloof in de helende kracht van de natuur. Het lijkt me dan ook heerlijk om middenin de natuur te wonen. Maar is dat wel praktisch? Immers, ik ga ook graag naar balletles, yogales en qigong les en bovendien woon ik geregeld spirituele workshops bij in Utrecht of Amsterdam. Als ik dan in een hutje op de hei woon, ver van de stad of een station, ga ik me dan niet alleen voelen?

I <3 Amsterdam

Nu ben ik stiekem ook dol op Amsterdam. Ik houd van de cultuur, de mooie architectuur en het feit dat je er álles kunt doen. Daar geen gebrek aan ballet, yoga, qigong en spirituele workshops. Ik kan er terecht bij de fijnste biowinkels en ik weet: een deel van mijn community woont in Amsterdam. Eenzaam zal ik me daar niet voelen. Of toch wel? Want de prijzen in Amsterdam liggen nu eenmaal wat hoger, waardoor ik genoodzaakt zou zijn in een studio te wonen. Natuurlijk kan ik kiezen voor een kamer in een huis met anderen, maar ik merk dat ik inmiddels ook wel toe ben aan een plekje voor mezelf.

En als je thuiswerkt, zoals ik, is zo’n studio nogal… klein? Zeker als het geen balkon heeft. Gelukkig kent Amsterdam veel mooie parken waardoor naar buiten gaan nog wel een optie is. Maar ik vermoed dat ik me af en toe toch een kluizenaar zou voelen, zo in de kleine studio of in mijn eentje dwalend door het park. Eenzaam tussen de massa.

Vrije nomade

Dan is er natuurlijk ook nog de droom van een mini-van, waarmee ik overal en nergens woon. Bed erin, kleine keuken van Perfecthomeshop erin, uitklapbaar tafeltje erin en gaan. Lekker heel Europa door, overal neerstrijken en de natuur opsnuiven, genieten van de plaatselijke keuken… Maar hoe mooi die droom ook klinkt, ik weet dat ik behoefte heb aan een thuisbasis. Een plek om naar terug te keren.

Suggesties via Instagram

Van jullie krijg ik geregeld fijne suggesties via Instagram, zoals Groningen, Zutphen of Rotterdam. Maar het lijkt me ook niet verstandig om zomaar in een stad te gaan wonen, hoe fijn die stad ook mag zijn. Zo ken ik bijvoorbeeld niemand in Groningen en is de stad ver van alles wat ik wél ken. Als je jonge kinderen hebt, kan ik me voorstellen dat het vrij makkelijk is nieuwe contacten op te doen in een vreemde stad, maar als alleenstaande is dat denk ik toch wat moeilijker. Al zou me inschrijven voor de lokale ballet-, yoga- en qigong lessen wellicht helpen.

Het mooie Zeist

Je ziet, er zijn overal voor- en nadelen en ik ben overal belangeloos. Ik verhuis niet voor werk of voor de liefde, maar omdat ik toe ben aan een frisse start. Toch viel mijn oog laatst op Zeist en heb ik een maandlang appartementen en huisjes bekeken in dit toch wel érg mooie dorp.

Sterker nog, ik had een bod uitgebracht op een appartement wat ik had gezien én de bieding gewonnen. Klopt, ik zou gaan verhuizen! Totdat ik erachter kwam dat de grond waarop de woning stond erg is vervuild met PER, een chemisch schoonmaakmiddel wat wordt gebruikt bij stomerijen (en laat de buurman nou net een stomerij zijn). In 2012 is dit middel gaan lekken en de grond in gekomen, waarna de gemeente had vastgesteld dat het met spoed moest worden opgeruimd. Anno 2019 is dit nog niet gebeurd.

Gronden en loslaten

Gevaarlijk? Niet direct, het is bestempeld als veilig om op te wonen. Maar voor mij voelt het niet goed. Hoe kun je verwachten zelf gezond te zijn, als de grond waarop je woont (je fundering en waar je dus op ‘grondt’), niet gezond is? In Qigong gaan we er vanuit dat je alle mineralen die je nodig hebt via de energie uit de aarde haalt, maar als die aarde niet gezond is, kun je betwijfelen of je dat wel wilt.

En makelaars en overheden kunnen nog zeggen dat het niet gevaarlijk is, maar wie checkt of mensen die op zo’n grond wonen, niet chronisch vermoeid zijn of iets dergelijks?

Nee, het voelde niet goed voor mij en ik blies het af.

En daarmee heb ik ook besloten dit hele vraagstuk los te laten. Om een intentie te zetten en te vertrouwen dat er iets op mijn pad komt wat helemaal bij mij past en wat bijdraagt aan mijn pad. Ik laat los.

Liefs,
Charelle

Waar zou jij graag willen wonen? Of zou je graag rondrijden met zo’n mini-van en genieten van de vrijheid?

Lees ook: The Law of Attraction, of: een ode aan mijn fijne huis met al zijn imperfecties

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door Perfecthomeshop.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.