Spirit | Light is the New Black door Rebecca Campbell

by Charelle
light_is_the_new_black

Onlangs las ik het boek Light is the New Black van Rebecca Campbell, een boek dat jullie al verschillende malen voorbij hebben zien komen op Instagram en waar ik zelfs een keer een stukje uit heb voorgelezen. Het boek is niet alleen heel Instagramwaardig, maar bovendien een echte must read voor iedereen die wel een oppepper kan gebruiken, op zoek is naar meer betekenis in het leven en met minder angst en meer vertrouwen door het leven wil huppelen. Klinkt goed, toch?

Hippies van de 21ste eeuw

Rebecca Campbell was al sinds haar tienerjaren geïnteresseerd in spiritualiteit, maar zoals we weten word je vaak nogal raar aangekeken als je je spirituele interesses deelt met anderen. Als je vertelt dat je in engelen gelooft, regelmatig je tarotkaarten tevoorschijn tovert of boeken leest met een hippie new age tintje. Ook Rebecca werd raar aangekeken en deelde haar interesses met niemand, alleen met zichzelf. Ze maakte carrière in de reclamewereld maar had altijd het gevoel dat ze iets miste en dat ze het verkeerde pad bewandelde. Dit werd ook regelmatig bevestigd door de ‘klappen’ die het universum aan haar uitdeelde. Rebecca kreeg te maken met heftige tegenslagen en ik geloof dat tegenslagen maar één ding betekenen: je loopt de verkeerde kant op. Rebecca gelooft dat ook en op een zeker moment kon ze niet anders meer dan het universum haar zin geven. Zodra ze dat deed, viel alles op zijn plek. Tegenwoordig is Rebecca Campbell een bekend persoon in de nieuwtijdswereld, of, zoals ik het zelf een beetje zie: in de hippie wereld van de 21ste eeuw.

Bewandel je eigen pad

In Light is the New Black moedigt Rebecca jou aan om je licht te laten schijnen, om te vertrouwen op jezelf en het universum en het pad te bewandelen dat voor jou bedoeld is, in plaats van het pad dat je volgens de maatschappij zou moeten bewandelen. Als je je eigen pad voelt, krijgt je leven betekenis, ervaar je geluk en opent de ene deur na de andere zich.

Het boek is ingedeeld in vijf delen. In het eerste deel vertelt Rebecca over haar eigen spirituele reis, In het tweede deel helpt ze je te ontdekken wie jij bent, in het derde deel helpt ze je om te leven zoals de persoon die jij echt bent, in het vierde deel vertelt ze je hoe je je licht nóg feller kunt laten schijnen en in het vijfde deel legt ze uit hoe je jouw licht naar buiten brengt, jouw licht laat schijnen op anderen en hen inspireert om hun eigen licht te laten schijnen.

Persoonlijk vond ik het vijfde deel echt héél motiverend, voornamelijk omdat ik alles herkende wat ze schreef. Zo merk ik dat ik mijn informatieve blogartikelen over kruiden en edelstenen minder graag schrijf dan de artikelen die echt uit mijn hard komen. Ik vind het wel leuk om ze te schrijven en de informatie met jullie te delen, maar zijn geen woorden die alleen ik met jou kan delen. Mijn meer persoonlijke artikelen komen wel echt uit mijn hart, of, zoals Ernest Hemmingway het zo leuk zegt: “There is nothing to writing. All you do is sit down at a typewriter and bleed.” Precies dat is wat ik ervaar als ik heel puur schrijf, volgens Rebecca is het je ziel die het overneemt en door jou spreekt. En, schrijft ze, wanneer je communiceert vanuit je ziel, dan licht je anderen op en inspireer je hen om ook hun licht te laten schijnen.

Nog één bladzijde

Het boek is enkel verkrijgbaar in het Engels, maar het is echt heel eenvoudig geschreven. Bovendien schrijft Rebecca in hele korte hoofdstukjes van meestal niet meer dan een pagina, wat heel motiverend werkt en waardoor je steeds wéér een pagina wilt omslaan omdat je benieuwd bent naar wat ze nog meer te vertellen heeft. Sommige hoofdstukjes zijn verhalend, andere motiverend en weer andere hoofdstukjes bestaan enkel uit quotes, gedichtjes of mantra’s.

Benieuwd naar Light is the New Black? Je bestelt het boek hier!

Wat is jouw favoriete nieuwetijdsboek? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: Herkenning en favoriete quotes uit The Highly Sensitive Person van Elaine N. Aron

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

3 comments

Marieke 26 juli 2017 - 12:12

Dit klinkt als een heel interessant boek, echt iets voor mij :-) ik ben hier heel benieuwd naar!

Reply
Boek | Finding Your Own North Star door Martha Beck 12 september 2017 - 07:06

[…] Lees ook: Spirit | Light is the New Black door Rebecca Campbell […]

Reply
Hoe word je een spiritueel coach? 5 stappen – The Scent Of Cinnamon 16 maart 2023 - 12:18

[…] Boekrecensie | Light is the New Black door Rebecca Campbell […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.