10 Boeken Die Al 5 Jaar Op Mijn Verlanglijstje staan!

by Charelle
verlanglijstje

Net zoals vele andere boekenliefhebbers houd ik al sinds jaar en dag (okee overdreven, sinds 2011) een ’te-lezen-lijst’ bij. Dit doe ik niet in een notitieboekje, Word documentje, of op een daarvoor bestemd platform als Goodreads of Leeslijstje. Nee, heel eigenwijs doe ik dat op Bol.com. Inderdaad, mijn verlanglijst functioneert als mijn TBR-list. Op zich heel handig natuurlijk, want als iemand vraagt wat ik wens met Sinterklaas of Kerstmis, geef ik gewoon een paar titels door die binnen het budget vallen. Immers, de prijs staat erbij. Maar ik geef toe, heel charmant is het niet.

In verband met de naderende feestdagen was ik afgelopen week weer eens door deze (ellelange) lijst aan het scrollen om te zien of hij nog up-to-date was. Ik scrolde. En scrolde. Tot ik in de diepe krochten van mijn lijst terecht kwam. Waar zich boeken bevinden die al bijna vijf jaar op mijn verlanglijstje staan, maar welke Sinterklaas en de Kerstman mij nooit gebracht hebben. Stiekem wijst dit er natuurlijk op dat ik deze boeken eigenlijk ook weer niet zó heel graag wil lezen. Anders had ik ze vast al op de één of andere manier bemachtigd. Maar ik ben er wel nieuwsgierig naar.

Vandaag deel ik met jullie de tien boeken die al het langst op mijn verlanglijstje staan. Gewoon om herinneringen op te halen, ze toch een plekje in het heden te gunnen en wie weet, om jullie te inspireren voor je eigen verlanglijstje!

1. Dracula – Bram Stoker
Ik weet eigenlijk niet zo heel goed waarom dit boek op mijn lijstje staat, maar ik denk omdat het een klassieker is die ik gewoon graag gelezen wil hebben. Er bestaan zoveel remakes en adaptaties van Dracula, dat ik wel nieuwsgierig ben naar het échte verhaal. Het zou nog best eens kunnen dat ik rond de tijd dat dit boek op mijn lijstje kwam, net klaar was met het lezen van The Twilight Series. Wie weet heeft dat er iets mee te maken. Oh! En één van de personages uit The Red House leest Dracula, dat is wel een extra reden om het te lezen, denk ik.

2. A Walk To Remember – Nicholas Sparks
Een vriendin van mij was (en is nog steeds) helemaal van Nicholas Sparks. Ik leerde haar denk ik kennen een jaar voordat ik dit boek op mijn lijstje zette. Waarschijnlijk was ik door haar ge-fangirl wel heel nieuwsgierig geworden! De betreffende vriendin heeft A Walk To Remember volgens mij minstens vijf keer gelezen. Maar ik dus nog steeds nul keer. Oei.

3. Dear John – Nicholas Sparks
Nog een Nicholas Sparks boek. Ik zal toegeven, ik heb nog geen enkel boek van Nicholas Sparks gelezen. Maar ik vind The Notebook dan ook helemaal geen leuke film. Mijn oprechte excuses aan iedereen die ik nu beledig. Hoe dan ook, ik heb wel Dear John gezien en die vond ik best leuk, ondanks dat ik ook Channing Tatum helemaal niet knap vind (ik voel me wel een beetje een hater nu). Maar goed, dat is waarschijnlijk de reden dat dit boek op mijn lijstje staat. Mensen hebben weleens gezegd dat ik lijk op Amanda Seyfried. Ik zelf zie dat niet zo maar ik ervaar dat wel een beetje als een compliment.

4. Jane Eyre – Charlotte Brontë
Ja dit boek is gewoon te dik. En ik vond de film (de BBC variant) echt héél eng. Dus vandaar dag ik hier nooit aan ben begonnen. Maar als fan van Emily Brontë wil ik ook zeker nog het werk van haar zusje lezen.

5. The Summoning – Kelley Armstrong
Op dit moment was ik opzoek naar een nieuwe boekenserie. Dus plaatste ik een aantal ‘eerste delen’ op mijn lijstje, waaronder deze. Ik heb hier eigenlijk niet zoveel over gehoord, dus ik denk niet dat ik dit ooit nog ga lezen tenzij ik het van iemand krijg.

verlanglijstje

6. Goddess of Spring – P.C. Cast
Same story. Enkel klinkt P.C. Cast mij bekender in de oren, ik heb daardoor automatisch hogere verwachtingen van deze serie. Ondanks dat dat misschien onterecht is.

7. The Postmistress – Sarah Blake
Rond deze tijd keek de serie From Larkrise to Candleford van de BBC. Dat is echt een hele leuke serie over een meisje van het platteland dat in ‘het dorp’ gaat werken als postbode. In de negentiende eeuw heel bijzonder. Ik heb dat boek toen ook gekocht, van Flora Thompson, maar daar is echt niet doorheen te komen dus dat is geen aanrader. Maar goed, deze serie wekte dus mijn interesse voor dit boek, dat ‘The Postmistress’ heet. Dat is eigenlijk alles.

8. Immortal Beloved – Cate Tiernan
Nog steeds opzoek naar een boekenserie. Waarschijnlijk sprak deze serie me aan vanwege het Wicca element. Als tiener las ik altijd het tijdschrift WITCH en wilde ik dolgraag gekleed als ‘gothic/punk’ naar school. Maar dat durfde ik niet, ik wilde mijn ouders daar ook niet mee ‘lastigvallen’. Achteraf denk ik, had ik dat maar gedaan! Maar goed, Wicca is me altijd blijven interesseren. Vandaar.

9. The Scent of Jasmine – Jude Deveraux (E-Book)
Nee, niet The Scent of Cinnamon, maar of Jasmine. Waarom dit boek op mijn lijst staat… Géén idee. Waarschijnlijk ooit iets over gelezen in de ELLE of Libelle ofzo. En toen toegevoegd. Dat gebeurt wel vaker.

10. Othello – William Shakespeare
Nog zo’n boek om mijn algemene ontwikkeling op het gebied van ‘classics’ wat aan te scherpen. Romeo & Juliet heb ik wel gelezen en Hamlet staat al sinds 2012 in mijn kast. Dus nou ja, ik zal maar niet aan Othello beginnen voordat ik Hamlet gelezen heb. Hamlet wil ik trouwens al lezen sinds 2009, toen ik trouw SKINS keek en daar een duidelijke Hamlet referentie in voorkwam (zie hieronder). Ja, dat is dus bijna zeven jaar geleden…


Vanaf 2m50. Ik vind dit trouwens echt super raar om terug te zien… Beide acteurs zijn nu zoveel verder! (Luke Pasqualino in The Musketeers en Kaya Scodelario in The Maze Runner).

Welke boeken vraag jij dit jaar voor Sinterklaas of Kerstmis? Heb jij ook boeken die al echt súper lang op jouw ’te lezen lijstje’ staan? En hoe houd jij jouw TBR lijst bij? Laat het weten in de comments!

De links in dit artikel zijn affiliate links. Meer weten hierover? Lees dan deze pagina.

Lees ook: Ziekte van Lyme | Hoe ik ontsnapte uit dat pesthol!

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

13 comments

Darina 22 november 2015 - 09:51

Een mooie boekenlijst! Dracula wil ik ook nog lezen net als Nicolas Sparke, ben er wel nieuwsgierig naar. Zelf houd ik mijn boekenlijst bij in een notitieboekje. Leuk om doorheen te bladeren.

Reply
Charelle 22 november 2015 - 11:47

Ja, alles dat in een notitieboekje staat is eigenlijk leuker natuurlijk! ;) Maar ik ben zo iemand die heeft dat dan weer niet bij de hand enzo! :’D Bedankt voor het lezen Darina!

Reply
Naomi 22 november 2015 - 11:07

Ik vond de film van Jane Eyre echt heel mooi, dus zou ook graag het boek willen lezen. Maar ik heb maar 1/2 klassieke boeken gelezen, dus misschien moet ik maar met iets anders beginnen.

x

Reply
Charelle 22 november 2015 - 11:48

Ja, het was wel een mooie film! Maar oh, ik krijg er nog steeds kippenvel van! Maar als je een klassieker zoekt om mee te beginnen, zou ik kiezen voor Sense & Sensibility of Pride & Prejudice. Of een wat minder oude, maar wel al die richting in: Rebecca.

Reply
Naomi 22 november 2015 - 13:44

Ja, ik ben van plan om pride & prejudice te lezen. Heb die film ook gezien, super mooi ook!

x

Reply
Lilian 22 november 2015 - 11:26

Wauw, de meeste boeken ken ik niet eens! Jane Eyre staat hier al een tijdje in de kast te staan, ik zou er ook eens in moeten beginnen..

Reply
Charelle 22 november 2015 - 11:49

Ja, ik denk dat als je eenmaal aan het lezen bent, hij best leuk is! Ik ben momenteel al een paar maanden bezig in War & Peace van Tolstoy (part-time) en ondanks dat dat een hele kluif is, vind zelfs dat echt heel innemend. Dus Jane Eyre moet zeker leuk zijn! Maar ja, hij is zo dik! :’D

Reply
kim 22 november 2015 - 13:06

De boeken heb ik niet gelezen, maar A Walk to remember (op aanraden van een nicht) en Dear John wel gezien op tv. Mooie films!
Ik houd mijn boekenlijstje sindskort op Goodreads bij en vind dat zoo fijn! Ben op die manier op veel boeken gekomen die ik zelf nooit had bedacht :)

Reply
Charelle 22 november 2015 - 19:32

De film van A Walk To Remember heb ik ook nog niet gezien! Misschien moest ik daar maar eens mee beginnen (ook al hoor je eigenlijk het boek eerst te lezen)! (:

Reply
Ysanne 22 november 2015 - 19:28

Oeh mooi lijstje! Ik heb ook echt teveel boeken op mijn lijstje staan. Eerst maar eens de stapel uitlezen die ik hier heb liggen haha.

Reply
Charelle 22 november 2015 - 19:33

Haha ja eigenlijk zou ik dat ook éérst eens moeten doen, dat zijn er gewoon teveel! ^^’

Reply
Sofia @ Currentlylovingsimplicity 24 november 2015 - 11:13

I really enjoyed Dracula and Othello! They’re both a little dark, but great reads. Great for winter!

Reply
Charelle 24 november 2015 - 23:20

Yes, they are both dark winter reads indeed! Great to hear you enjoyed them, will make me read them sooner! Thanks for reading!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.