Spirit | 5 Mythes die je moet vergeten om je roeping te volgen

by Charelle
beste_versie_van_jezelf

We zijn allemaal op Aarde met een reden, iets wat je maar al te goed wist toen je op Aarde kwam. Jij was enthousiast over het leven, je wist dat jij een verschil zou maken en iets zou bijdragen aan deze wereld. En toch hebben we altijd die vraag: wat is de zin van mijn leven? Waarom ben ik hier? En wat is mijn roeping?

Wanneer we opgroeien vergeten we de reden van ons bestaan al snel in de alledaagse sleur van het leven. We raken van onszelf verwijderd en hebben soms het gevoel dat ons leven wordt geleefd, dat we slachtoffer zijn van ons eigen bestaan en dat het leven zinloos is. Gelukkig is het voor de meeste mensen niet zó tragisch, maar feit is wel dat vrijwel iedereen zich afvraagt wat ook alweer de zin van zijn of haar leven is.

Toch zijn het juist die moeilijke situaties, de situaties waarin we ons een slachtoffer voelen, depressief zijn en écht niet weten wat we op deze aardbol doen, de tijden zijn die ons laten groeien. Het zijn lessen die we krijgen van het universum om van te leren, om nieuwe perspectieven te krijgen, spiritueel te groeien en in te zien dat niet alles gaat om promotie, geld, of die nieuwe iPhone.

Dergelijke lessen laten ons weer nadenken over het leven, geven ons andere prioriteiten en zorgen ervoor dat we weer dichter bij onszelf komen te staan. Gaan luisteren naar onze innerlijke stem. En weer in contact komen met onze bestaansreden.

Als we deze vijf mythes vergeten, staan we binnen no time weer dicht bij onszelf.

Mythe 1: Je moet weten wat je bestaansreden of roeping is

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat ze eerst moeten weten wat hun bestaansreden is alvorens ze de beste versie van zichzelf kunnen zijn. Weken, maanden en jaren denken ze erover na en proberen ze van alles uit tot ze erachter komen waarom ze hier zijn.

Het punt is dat ze er op die manier nooit achter komen, want je bestaansreden vind je niet buiten jezelf. Het is geen hobby of beroep. Je bestaansreden is simpelweg zijn wie je echt bent. Hoe authentieker je leeft en hoe meer je naar jezelf luistert, hoe betekenisvoller je leven wordt.

Als je luistert naar je hart en doet wat je écht leuk vindt, waar je van nature gepassioneerd over bent, dan voel je je de beste versie van jezelf. En het is alleen dan dat alles op zijn plaats valt en je je niet meer afvraagt waarom je hier bent.

Dus doe wat je leuk vindt, zowel kleine als grote dingen. Het kopen van bloemen, een wandeling door het park, het telt allemaal mee.

Mythe 2: Je moet altijd positief zijn

Er is niets mis met een beetje positiviteit, integendeel. Maar geen enkel mens kan honderd procent van de tijd positief zijn. Iedereen ervaart weleens negatieve gevoelens en dat is normaal. Want wat is een positief gevoel zonder zijn negatieve tegenpool?

Het moeilijke is om niet teveel in die negatieve gedachten te blijven hangen. Zolang je aan je negatieve gevoelens blijft vasthouden, ze onderdrukt en ze niet toont aan de buitenwereld, dán pas werken ze destructief. Je gaat je vijandig opstellen tegen alles en iedereen, voelt je ongelukkig en gefrustreerd.

Dat betekent niet dat je alle negatieve gevoelens en gedachten moet wegduwen, want juist dan onderdruk je ze. Laat ze er zijn. Je mag best boos zijn, woedend zelfs, zolang je je emoties maar weet te uiten.

Deel met anderen hoe je je voelt, of schrijf het op. Dat geldt voor zowel positieve als negatieve gevoelens. Want het is alleen als je uit wat je écht voelt dat je kunt zijn wie je écht bent. Dat je niet langer je neppe, positieve gezicht op hoeft te zetten maar dat je gewoon kunt ‘zijn’. En je zult zien, dan ben je automatisch vaker positief.

Mythe 3: Het is verkeerd om rijk te willen zijn

Soms vergelijken we geld met iets vies. We denken dat het verkeerd is om mensen om geld te vragen voor wat we voor ze doen, of om geld te willen verdienen als je je keert tot spiritualiteit.

Maar het feit is, om ons een beetje te redden op deze aardbol hebben we geld nodig. Geld geeft ons een veilig en stabiel gevoel, het gevoel van een vangnet. Daarnaast kunnen we geld gebruiken om nog verder te groeien naar de beste versie van onszelf. Met geld kunnen we cursussen volgen, boeken kopen of tijd doorbrengen in de natuur en nog meer anderen helpen.

Er is dus helemaal niets mis met het willen van overvloed en rijkdom. Zolang je maar een gezonde relatie met geld te onderhoudt. Als je alléén maar aan geld kunt denken, dan groei je niet. Er zijn belangrijkere dingen dan geld, maar die dingen zijn nu eenmaal makkelijker haalbaar met wat financiële zekerheid.

Mythe 4: Het leven op een Aarde is een straf voor een slecht karma

Karma wordt vaak gezien als een maatstaf voor de goede en slechte dingen die jouw ziel in vorige levens en in dit leven heeft gedaan, maar ik geloof niet dat dat juist is. Karma is simpelweg de energie die vrijkomt bij alles wat jij doet. Karma trekt geen slechte of ongelukkige omstandigheden aan om je te straffen, in plaats daarvan reageert Karma op jouw handelingen met lessen. Met lessen die jij in dit leven te leren hebt om spiritueel te groeien.

Het universum zal jouw nooit straffen, ook al voelt het soms wel zo. Hoe vaak denk je niet: “Waarom overkomt mij dit nou weer?” Of: “Ook dat nog!” Het is geen straf, geloof me. What doesn’t kill you makes you stronger. Dat klinkt hard, maar ik heb zelf genoeg tegenslag gekend om te beweren dat het écht zo is. Niets overkomt je, alles gebeurt speciaal voor jou. Zodat jij kunt groeien en een betere versie van jezelf kunt worden.

Mythe 5: Mensen kunnen nou eenmaal niet álles

Als je het leven op een wetenschappelijke manier benadert, dan hebben we grenzen en is ons leven gelimiteerd. Maar spiritualiteit kent geen grenzen, niet op de manier zoals wij ‘grens’ definiëren. En we hebben allemaal een geest en een ziel die zich niet aan de Aardse grenzen hoeven te houden.

Het is logisch dat je niet kunt vliegen, of uren onderwater kunt blijven zonder adem te halen. Maar geestelijk ben je enorm sterk en zijn al je dromen, doelen en wensen haalbaar. In dit leven. Als je er voor openstaat en toeval niet langer verklaard als ’toeval’ maar als synchroniciteit, als een energie die er is om jou te helpen, dan zie je wat ik bedoel.

En wanneer je eenmaal doorheeft hoe krachtig jouw geest is, hoeveel dingen je zelf kunt aantrekken en sturen, dan gaat het leven op Aarde je een stuk makkelijker af. Alleen al het vertrouwen in jouw geest geeft je de kracht om bergen te verzetten.

Vertrouw.

Lees ook: Astro | Een Beetje Zweven Podcast launch + Nieuwe maan ritueel!

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

5 comments

BIANCA SCHRIJFT 30 juni 2017 - 11:54

Heel mooi en sterk artikel. Zelf ben ik het wel eens dat een mens niet alles kan. Tenminste, niet goed en daar moet je ook niet naar willen streven. Wat vooral belangrijk is in mijn ogen, geniet van wat je doet en accepteer het niveau waarop je het doet. Als je alles wilt kunnen, dan doe je ook teveel een ga je (in mijn ogen) aan jezelf voorbij.

Reply
Marjan 1 juli 2017 - 11:19

Wat een geweldig artikel! Ik probeer steeds om in alle situaties waarin ik me bevind heel dicht bij mijn eigen normen en waarden te blijven, mezelf te zijn. Zoals je al aangeeft kun je zelf een heleboel dingen aantrekken en sturen. Ik heb zelf al ondervonden dat wanneer ik heel rustig blijf de mensen in mijn buurt dat ook worden. Mooi om te zien dat je vaak terugkrijgt wat je geeft!

Reply
Sarah Bartels 6 juli 2017 - 09:11

Wat een mooi artikel!!!
Dankjewel hiervoor!

Reply
Simone 20 augustus 2017 - 20:28

Een Heel mooi artikel
En duidelijk omschreven
Mooi!
Dankje wel ?

Reply
Hoe word je een spiritueel coach? 5 stappen | The Scent Of Cinnamon 12 april 2023 - 10:43

[…] 5 Mythes die je moet vergeten om je roeping te volgen […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.