Life ’n Mind – Instagram & Bloggen in 2016

by Charelle
blogplannen

Allereerst, Happy New Year! :D Ik hoop dat iedereen een fijne jaarwisseling heeft gehad met de vreugde die daarbij hoort!

Echter gaat vanaf nu het ‘gewone leven’ weer beginnen. En blog ik dus gewoon lekker verder!

De afgelopen maand zijn er veel blogartikelen verschenen waarin bloggers hun blogplannen delen voor het komende jaar, blogdoelen opstellen, of waarin wordt gespeculeerd over hoe bloggen eruit zal zien in 2016. Zelf blog ik pas een kleine drie maanden echt fanatiek, waardoor ik nog iedere dag plannen heb over hoe het vanaf morgen beter kan. Of vanaf volgende week. Waar ik meer aandacht aan moet besteden. Waar minder. En welke artikelen er nou eigenlijk het best bij mij passen.

Op je blog probeer je toch je eigen merk te creëren, in dit geval het Charelle merk. Het is dan ook niet meer dan logisch als dit merk ook zo goed mogelijk communiceert wie ik ben, wat ik leuk vind en wat er, simpelweg, bij me past.

Wanderlust
Zo veranderde ik onlangs het menu-item Wanderlust in een sub-item van Life ’n Mind. Want, ik ben dan wel gek op reizen en doe eigenlijk vrijwel niets liever, ik doe het niet zo vaak. Een gevolg van mijn gezondheid. Een apart menu-item voor mijn reisjes is dus eigenlijk vreemd, want ik kan maar weinig schrijven over reizen. Uiteraard kan ik ook vanachter mijn bureau do’s and don’ts delen, een lijst opstellen van steden die je moet bezoeken in 2016, of vertellen waarom reizen zo belangrijk is. Maar dat geeft niet goed weer wie ik ben en hoe mijn leven eruit ziet. Bovendien, wie ben ik om deze informatie te delen, ik ben geen doorwinterde reiziger.

Toch is mijn liefde voor reizen groot en moet het dus deel uitmaken van mijn blog, het moet echter niet langer worden gezien als een hoofdonderwerp.

Diepgaande artikelen
De afgelopen weken ontdekte ik ook dat ik diepgaande, uitgebreide artikelen leuker vind om te schrijven dan bijvoorbeeld een top vijf van het een of ander. Ik houd van research en zoek altijd alles tot de bodem uit. Van welke tandenborstel ik het beste kan kopen tot waarom Penguins niet kunnen vliegen (dat heeft te maken met de botstructuur van de Penguin). Het plezier dat ik heb in het schrijven van deze artikelen wordt bovendien beloont door grotere lezersaantallen, een leuke bijkomstigheid. Zo werd het artikel over hoe de introvert meer van kerst kan genieten, de afgelopen weken het meest gelezen.

Ondanks dat ik geen echte blogplannen ga opstellen, omdat die momenteel nog iedere dag wijzigen, weet ik inmiddels wel dat jullie dit jaar meer uitgebreide artikelen kunnen verwachten. Dit gaat tegen de blogtrend in die werd genoemd door Dudes en Don’ts, die speculeren dat lange artikelen minder in trek zullen zijn komend jaar. Wellicht hebben ze gelijk, maar – zoals ook zij aangeven – hangt het ook een beetje van je blog af. En die blog is gebaseerd op de blogger. Die beter matched met uitgebreide artikelen. In dit geval.

Kwaliteit
Uitgebreide artikelen kosten echter ook meer tijd om te schrijven en daarom zal mijn blogfrequentie wel omlaag gaan. Enkele weken heb ik iedere doordeweekse dag een blogartikel gepubliceerd, maar ik merkte dat ik daar geen voldoening uithaalde. Ik had geen tijd om de aandacht in een artikel te steken die het nodig had en de kwaliteit ging achteruit. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Helemaal blij van minder vaak bloggen word ik ook niet, want ik zit altijd vól ideeën en die kan ik met bijvoorbeeld drie keer per week bloggen nooit allemaal uitwerken. Typisch iets waar ik nog even een gulden middenweg in moet vinden dus!

Enfin, de nadruk zal dus meer gaan liggen op – zo logisch ook eigenlijk – mijn header. Introverts, boeken, koffie én recepten. Met uiteraard wat vreemde zijsprongen. Want het is mijn blog waarop ik lekker alles deel wat ik wil delen. ;)
instagram blog
Instagram
Tevens merkte ik de afgelopen weken een gebrek aan interactie. Over het algemeen reageer ik wel altijd op alle comments die ik van jullie krijg op mijn artikelen (bedankt voor alle comments, ik word daar altijd zo blij van!), maar voor mijn gevoel kon ik toch niet echt een connectie leggen met mijn lezers en andere bloggers. (Ik weet natuurlijk niet hoe jullie dit hebben ervaren). Zodoende maakte ik een tijdje terug al een Instagram account aan (thescentofcinnamon).

Een doorbraak. Want ik had nooit Instagram. Toen het net ‘op de markt’ was, had ik nog een lekker oude Nokia. Waar uiteraard geen app voor was. Toen die Nokia werd vervangen door een iets hippere Nokia, was die app er wel. Maar de naam Instagram BETA hield mij tegen. Ik vond het stom van Instagram dat ze niet een echte app hadden gemaakt.

Maar nu Facebook een beetje op zijn retour is. Althans voor mij. Ik bedoel, het is meer een reclamefeed dan een feed met content van je vrienden. Leek Instagram me een aardige vervanger. Dan maar met BETA versie, want, tweeënhalfjaar later, is er nog steeds geen ALPHA versie (ofzo). De komende weken zal ik dus ook druk in de week zijn met een stijl te zoeken voor Instagram, met het ontdekken van leuke Instagram accounts en het aanleren van de Instagram gedragscode (hoeveel likes zijn gepast, wat met emoticons en hoe zit dat nou precies met die #hashtags?).

Via Instagram hoop ik meer van mijn dagelijks leven met jullie te kunnen delen en dus beter een connectie te maken. Ook zullen er misschien vaker ‘Week in Rewind’ updates komen, maar dat weet ik nog niet zeker. Anyways, het zou super zijn als jullie mij op Instagram zouden willen volgen, mijn account is thescentofcinnamon (nee echt? ja!).

Samenwerkingen
Verder lijkt het me super om komend jaar, ja dit is een blogplan, samenwerkingen aan te kunnen gaan met andere bloggers. Zo vraag ik me ook al een tijdje af of ik me zal aansluiten bij Blog Society of een vergelijkbaar platform. Maar ook daar ben ik nog niet helemaal uit. Ben dus heel benieuwd naar jullie ervaringen hiermee!

Enfin. Ondanks dat ik geen specifieke 2016 plannen opstel, zijn dit wel mijn blogplannen, ideeën en wensen voor de komende tijd!

Uiteraard ben ik ook heel nieuwsgierig naar jullie input. Missen jullie iets op The Scent of Cinnamon? Zijn er artikelen die je echt niet leuk vindt? Of waarvan je vindt dat ze hier niet thuishoren? Ik ben benieuwd!

36 comments

Darina 1 januari 2016 - 10:42

Een heel gelukkig en inspirerend nieuwjaar gewenst. Je hebt mooie (blog) doelen voor ogen! Ik wil me ook meer gaan verdiepen in de Instagram wereld. Ik denk dat het heel interessant is voor bloggers. Ook Pinterest is een leuke app om voor je blog te gebruiken.

Reply
Charelle 2 januari 2016 - 08:28

Dankjewel Darina! Grappig dat je Pinterest noemt. Ik ben namelijk vrij actief op mijn ‘privé’ Pinterest account en denk er over om die binnenkort te koppelen aan mijn blog. Denk ook zeker dat dat een leuke toegevoegde waarde is. Ben benieuwd wat je van Instagram gaat vinden. Mij bevalt het tot nu toe wel heel goed, maar het is wel even wennen hoor! ;)

Reply
Iris 1 januari 2016 - 10:46

Alleerst; Happy Newyear!! Mooie voornemens/doelen heb je opgesteld! Ik wens je heel veel succes en ik hoop dat je in 2016 lekker door blijft gaan met bloggen!

Reply
Charelle 2 januari 2016 - 08:29

Dankjewel Iris! En dat hoop ik ook voor jou, ik blijf je blog in ieder geval lekker volgen! ;)

Reply
Irene 1 januari 2016 - 10:46

Dat zijn sterke en duidelijke doelen waar je veel mee kan! Trouwens, ik vind je site heel erg leuk, ik ben zelf ook een introvert dus ik ga nu je kerst stukje daar over lezen (mij maakten niet uit dat kerst allang afgelopen is ;-))

Reply
Charelle 2 januari 2016 - 08:30

Leuk Irene! Haha ja, wat maakt het uit he! ;) Hoop dat je nog iets aan de tips hebt!

Reply
Renske 1 januari 2016 - 11:57

Yay! Allereerst wens ik jou een gelukkig, gezond, liefdevol en inspirerend 2016 toe! Ik ga jouw blog zeker vaker bezoeken, ook al komen er lange artikelen online. Zolang het inhoud bevat, heb ik niet eens door hoelang een artikel is. Dus kom maar op! :-)

Reply
Charelle 2 januari 2016 - 08:31

Dankjewel Renske! En wat leuk om te horen! ^^ Ik hoop alleen niet dat ik je dan teleurstel met weinig interessante content, maar als dat zo is, dan moet je me daar maar even op wijzen, haha! ;)

Reply
Renske 2 januari 2016 - 09:13

Hihi, jouw kennende gebeurt dat vast en zeker niet! :)

Reply
Kim 1 januari 2016 - 12:56

Gelukkig nieuwjaar!! Ik kijk uit naar alle artikelen het komende jaar :) haha zelf heb ik toevallig net een top 10 geplaatst. En soms vraag ik mezelf dat ook weleens af. Of mijn blog wel een eigen stijl heeft. Ik denk dat het toch meer een mengelmoesje is, maar goed, dat ben ik zelf ook.
Ik heb me weleens aangemeld bij een blog society of iets dergelijks, maar dat heeft me eigenlijk niks opgeleverd!

Reply
Charelle 2 januari 2016 - 08:34

Haha ja, maar ik denk dat iedereen wel het gevoel heeft dat zijn blog maar een mengelmoesje is. Maar wel een mengelmoesje van dingen die allemaal op jou slaan! ;) Dus dan is het toch nog echte Kim-stijl! ^^
Niet? Oh ik dacht juist dat je op die manier beter bereikbaar werd voor bedrijven enzo. Maar ik lees hieronder van meerdere mensen dat dat niet het geval is, goed om te weten!

Reply
Lilian 1 januari 2016 - 15:37

Oh leuk! Ik heb je meteen even gevolgd op Instagram. Ik heb totaal niks met die blogplatformen (ik snap het nut ervan niet? Ik krijg in ieder geval nooit iets mee gedaan), en dus heb ik dat ook allemaal niet meer. Het is ook een stuk leuker om een samenwerking aan te gaan met een andere blog die je dan al kent of volgt ofzo :-)

Reply
Charelle 2 januari 2016 - 08:37

Leuk dat je me gaat volgen op Instagram Lilian! (: En ik lees al van meerdere hier dat dat inderdaad helemaal niets oplevert, die blogplatformen. Wel jammer, want klinkt allemaal zo veelbelovend. Maar je hebt wel gelijk, het is leuker om persoonlijkere samenwerkingen aan te gaan met anderen. Bedankt voor de tip!

Reply
Inge 1 januari 2016 - 15:08

Ik vind je blog erg leuk, omdat het voor mij herkenbaar is! (introvert, boeken, etc). Uiteindelijk moet je denk ik doen waar je je zelf goed bij voelt en de “blogregels” een beetje naast je neerleggen. Dat probeer ik ook. Ik volgde je nog niet op Instagram, dus dat heb ik net even gedaan! Oh en ik heb mij eens bij Blog Society aangemeld, maar verder dan ‘Zilver’ kom je niet (en daar heb je dus niets aan!). Dus ik heb mij afgemeld :)

Reply
Charelle 2 januari 2016 - 08:36

Leuk dat je me nu volgt op Instagram Inge! ^^ En fijn dat je je herkent in mijn blog, dat is ook een beetje de bedoeling, dat mij lezers zich herkennen in wat ik schrijf. ^^ Dus dat is goed nieuws! Ja, ik snap wel wat je bedoelt, ik heb zelf ook nogal snel de neiging om te doen wat anderen doen, maar soms is het inderdaad beter om die blogregels naast me neer te leggen. Nog best lastig!
Maar als jij je hebt afgemeld voor Blog Society, zegt dat denk ik genoeg! ;) Dat hoef ik dan niet te doen! Wel jammer, maar goed om te weten!

Reply
Desiree 1 januari 2016 - 16:19

Jou blog is juist leuk omdat het persoonlijk is. Het blijft moeilijk om te bepalen of je echt jezelf bent en het eigen is, of dat het toch een beetje van een ‘ander’ is. Beetje lastig uitleggen, maar ik denk dat je wel begrijpt wat ik bedoel. Doe datgene wat jij denkt dat goed is! Dat vinden andere mensen ook het meest interessant om te zien en te lezen. Gelukkig nieuwjaar! Op een stralend, mooi en liefdevol 2016! Liefs

Reply
Charelle 2 januari 2016 - 10:42

Ik begrijp inderdaad wat je bedoelt Desiree! Bedankt voor je lieve woorden! (:

Reply
Eva 1 januari 2016 - 21:17

Wat een fijn stuk om te lezen. Ik denk eerlijk gezegd dat dat ook je kracht is in jouw blog. Juist de langere artikelen zorgen ervoor dat ik blijf lezen. Maar dat heb ik sowieso met artikelen van andere bloggers. Zo leer ik iemand namelijk veel beter kennen. Ik zou lekker doen waar jij zin in hebt, het is jouw blog!
Alle goeds voor 2016! Liefs, Eva

Reply
Charelle 2 januari 2016 - 10:44

Dankjewel Eva! En goed om te horen dat je graag mijn langere artikelen leest. Ik denk inderdaad dat je op die manier bloggers veel beter leert kennen. Ook in stukken die niet over hen gaan, schijnt toch hun persoonlijkheid een beetje door.

Reply
Amy 1 januari 2016 - 22:54

Happy new year! Ik wens je een mooi 2016 toe! Zelf merk ik ook dat ik graag langere artikelen schrijf en als dat bij je past weten mensen ook gewoon wat ze kunnen verwachten toch? Ik ga je volgen op Insta in elk geval, leuk!

Reply
Charelle 2 januari 2016 - 10:46

Leuk dat je me gaat volgens op Instagram Amy! En dat is natuurlijk waar wat je zegt, als mensen weten dat ze dat kunnen verwachten, komen ze juist daarvoor terug – of juist niet. Maar dan is het wel precies wat bij me past. Wijze woorden! ^^

Reply
Sanne 2 januari 2016 - 14:55

HAPPY 2016! & mooie doelen heb je opgesteld. Je hebt ook een hele leuke blog, dus ben je meteen gaan volgen :) xx.

Reply
Charelle 2 januari 2016 - 20:30

Dankjewel Sanne, wat leuk om te horen! ^^ Ga ook jouw blog eens even bekijken! (:

Reply
jeapiebel 2 januari 2016 - 18:03

Je denkt wel goed na, de middenweg van bloggen vind ik ook lastig zeker tussen kwaliteit en kwantiteit. Belangrijk is zeker dat je tevreden er mee moet zijn. Ik vind zelf een diepgang artikel ook leuk, maar dan niet te diep. 

Reply
Charelle 2 januari 2016 - 20:32

Haha nee, niet te diep. Het moet wel makkelijk te lezen blijven natuurlijk! ^^

Reply
Bodi 2 januari 2016 - 20:56

Oh wauw, ik ben toevallig op je blog beland en ik ben er nou al verliefd op! De lay-out en hoe je schrijft, geweldig! Je hebt er een nieuwe volger bij :)

Reply
Charelle 3 januari 2016 - 13:08

Ah wat super lief van je Bodi! :D Je maakt echt mijn dag met deze reactie, dankjewel!

Reply
Madelon 3 januari 2016 - 16:44

Allereerst ook jij een gelukkig nieuwjaar :) En wat een interessant artikel. Ik heb je blog pas ontdekt en ben heel benieuwd naar de rest!

Reply
Charelle 3 januari 2016 - 19:39

Dankjewel Madelon, super leuk om te horen! ^^

Reply
Evelien 3 januari 2016 - 20:08

Ik houd niet altijd van lange blogposts, maar bij die van jou blijf ik vaak wel geboeid, dus dat doe je goed ;-) Verder heb ik echt nét Instagram (tijdelijk) verwijderd van mijn mobiel. Ik vind het wel heel leuk en inspirerend, maar ben ook te vaak nutteloos aan het rond scrollen. Even offline dus. Oh en happy 2016!

Reply
Charelle 5 januari 2016 - 20:33

Leuk om te horen Evelien, dat mijn teksten jou wel tot het eind blijven boeien! (: En ja ik snap opzich wel dat je Instagram hebt verwijderd, je bent er echt heel veel tijd mee kwijt. En wat meer offline gaan is alleen maar goed. ;)

Reply
Birgit Roobol 4 januari 2016 - 15:07

Mooie voornemens. Wat mij betreft gaat kwaliteit altijd over kwantiteit. Zelf schrijf ik ook regelmatig wat langere posts, omdat ik het leuk vind om af en toe wat meer de diepte in te gaan. Bij mij worden deze langere artikelen en de columns ook het meest gelezen, dus het harde werken wordt beloond. Ga zo door! X

Reply
Charelle 5 januari 2016 - 20:39

Dankjewel Birgit! Ja, leuk is dat he! Dat kwaliteit meestal ook wel wordt beloond. ^^

Reply
Claudia 5 januari 2016 - 21:20

Mee eens, diepgaande artikelen kunnen soms zo fijn zijn om te schrijven (en om te lezen). Liefs

Reply
Charelle 9 januari 2016 - 08:04

Precies Claudia, blij dat je het met me eens bent! ^^

Reply
January in Rewind - Lopen voor Lyme, 100(!) volgers en winactie!? - The Scent Of Cinnamon 3 februari 2016 - 11:11

[…] + Mijn favoriete film! 3. Health – Over hypermobiliteit, fibromyalgie en de Ziekte van Lyme 4. Life ‘n Mind – Instagram & Bloggen in 2016 5. Introvert Issues – Wat is het verschil tussen introvert en […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.