Twee keer per jaar doe ik een bloedonderzoek om te kijken of alle waarden nog op orde zijn. Dit blijkt dan lang niet altijd het geval, maar door vervolgens het juiste supplement te kiezen voel ik me binnen de kortste keren weer stukken beter. Het doen van bloedonderzoek vind ik dan ook de eerste stap als je rondloopt met vervelende klachten waar je huisarts geen antwoord op heeft.
Ik krijg vaak de vraag hoe ik erachter kwam dat ik de Ziekte van Lyme had. Eerlijk is eerlijk, dat is best een zoektocht geweest. Ik had veel last van vermoeidheid en chronische pijn in mijn lichaam en de huisarts had geen antwoord voor mij. Ik ben toen doorverwezen naar verschillende specialisten, zoals de reumatoloog, maar zij vonden dat ik me aanstelde of verklaarde me gezond. Maar gezond voelde ik me verre van.
Ik ben toen op eigen houtje op zoek gegaan naar een orthomoleculair therapeut, die een uitgebreid laboratoriumonderzoek liet uitvoeren. Zo kwam ik erachter dat ik Lyme had.
Zelf op onderzoek uit
Het is om die reden dat ik van mening ben dat als je klachten hebt waar je huisarts geen raad mee weet, je je eigen verantwoordelijkheid moet nemen. Ga op zoek naar alternatieve wegen om erachter te komen wat je klachten veroorzaakt. Zeker als je last hebt van vermoeidheid ziekte kan een uitgebreid bloedonderzoek veel helderheid en zo een oplossing bieden.
Inzicht in je bloedwaarden
Als je bloedwaarden niet helemaal op orde zijn, kun je klachten gaan ervaren als vermoeidheid en pijn. Misschien ben je naast je vermoeidheid ook vaak duizelig, wat kan wijzen op bloedarmoede. Maar daar kom je alleen achter door een bloedonderzoek te laten uitvoeren. Er is sprake van bloedarmoede als je rode bloedcellen, die een rol spelen in de zuurstoftoevoer in het lichaam, niet goed functioneren. Geen wonder dus dat als je rode bloedcellen niet optimaal functioneren, je klachten krijgt. Bij vermoeidheid en duizeligheid zou ik dus sowieso een bloedonderzoek adviseren.
Weer moe
Ondanks dat ik al een paar jaar genezen ben van Lyme (door middel van bioresonantie therapie en het verbeteren van mijn mindset), voelde ik me twee jaar geleden ineens weer heel erg moe. Ik liet een bloedonderzoek uitvoeren en ontdekte dat mijn ijzer en ferritine niveau niet op orde waren. Ik ben toen ijzersupplementen gaan slikken en sindsdien voel ik me een stuk beter. Je ziet, de oplossing om je weer beter te gaan voelen kan soms heel simpel zijn. Tegenwoordig laat ik twee keer per jaar mijn bloed onderzoeken, om dit soort kwalen voor te zijn.
Lees ook:
- Lyme | Hoe ik beter werd en mijn visie op chronisch ziek zijn
- Floradix: hét natuurlijke middel bij een ijzertekort
- Kruiden | Echinacea voor een ijzersterke weerstand
Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?
Dit artikel is gesponsord door Prescan.