Over Charelle + Mijn kijk op genezing

Dutch | English

Ik geloof dat jij de enige bent die jou kan helen, maar dat je dat niet alleen hoeft te doen. Door middel van voedingsadvies, het vinden van de kruiden die bij jou passen en het creëren van innerlijke rust en groei help ik jou de natuurlijke weg naar genezing te bewandelen.

Mijn praktijk The Scent of Cinnamon is het resultaat van een jarenlange zoektocht naar mijn gezondheid. Een zoektocht waarop ik zoveel leerde en ontdekte dat ik klaar ben om ook jou te helpen om je gezondheid terug te vinden. En daarmee de energie en motivatie om het leven te leiden dat jij wilt leiden. Om in je eigen kracht te komen staan, je passies achterna te gaan en je dromen waar te maken.

Mijn naam is Charelle en in mijn praktijk werk ik met de medicijnen die Moeder Aarde ons gegeven heeft: voeding, kruiden, en onze eigen zelfhelende kracht. Steeds vaker gaan we op zoek naar genezing buiten onszelf, terwijl wij de enigen zijn die ons kunnen genezen van aandoeningen waar de dokter geen raad mij weet: fibromyalgie of chronische pijn, het prikkelbare darmsyndroom, chronische vermoeidheid en de Ziekte van Lyme. Ook ik ging buiten mijzelf op zoek naar mijn gezondheid, totdat ik besefte dat ik de enige was die mij kon helen en het heft in eigen hand nam.

Mijn zoektocht hing niet langer af van anderen: van specialisten, doktoren en therapeuten. Ik ging opzoek in mezelf en met mezelf, ik volgde mijn innerlijke compas richting mijn natuurlijke weg naar genezing. Wat mij uiteindelijk beter maakte doet er niet zoveel toe, want mijn natuurlijke pad naar genezing is niet het jouwe. Daarom ben ik hier niet om jou te vertellen wat je moet doen, ik ben hier enkel om jou te helpen jouw eigen natuurlijke pad naar genezing te vinden.

Voeding
Dit doe ik door samen met jou te kijken naar je eetgewoontes. Je eetgewoonte heeft veel invloed op jouw zelfgenezend vermogen. Wat je eet beïnvloedt hoe jij in het leven staat en hoe jij in het leven staat beïnvloedt wat je eet. Dit betekent dat je veel invloed kunt uitoefenen op jouw gezondheid door kleine veranderingen aan te brengen in je eetpatroon. Gezonde voeding brengt je dichter bij jezelf, dichter bij je intuïtie en in je eigen kracht. De kracht van waaruit jij jouw natuurlijke pad naar genezing kunt bewandelen.

‘Clear and energize the body so that the spirit can flourish.’ – Paul Pitchford

Ik geloof echter niet dat er maar één manier is om gezond te eten. In tegendeel. Ik geloof dat jij diep van binnen heel goed weet welk voedsel jouw lichaam nodig heeft. En dat voedsel is niet voor iedereen hetzelfde. Zo doet de een het goed op rauw voedsel en smoothies, terwijl de ander zich juist beter voelt bij pompoensoep en zoete aardappelen. Dat wil niet zeggen dat je alleen nog maar het voedsel kunt eten wat goed is voor jouw lichaam, af en toe mag je best een ‘ongezonde’ keuze maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij eet waar jij je goed bij voelt en wanneer je hierop gaat letten, zul je zien dat dat vrijwel altijd het voedsel is dat jouw lichaam nodig heeft.

In mijn voedingsadvies maak ik gebruik van zowel Westerse als Oosterse voedingsleren. Onze Westerse voedingsleer is voornamelijk gebaseerd op de wetenschap en de gezonde stoffen die in bepaald voedsel zitten. Als ik het heb over Oosterse leren heb ik het met name over de Ayurveda en de Traditionele Chinese Geneeskunde. De Ayurveda is een traditionele geneeswijze met als uitgangspunt het herstellen van de energiebalans in het lichaam, wat onder andere door middel van voeding behaald wordt. Ook bij de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) gaat het om het vinden van een balans die voor ieder lichaam uniek is, een balans van yin en yang.

Kruiden
Gezonde voeding is de basis voor gezondheid en werkt door op het hele lichaam. Maar om specifieke klachten aan te pakken werk ik graag samen met de kruiden die om ons heen groeien. Samen gaan we op zoek naar kruiden die bij jouw klachten, maar ook bij jouw persoonlijkheid passen. Ik geloof namelijk niet dat er voor iedere kwaal een specifiek kruid bestaat. Het gaat erom hoe jij met dat kruid omgaat, of jij en het kruid een geschikte match zijn en hoe je het kruid in jouw leven integreert. Niet alleen fysiek, maar ook energetisch.

Bij het inzetten van kruiden werk ik op basis van de Ayurveda en de TCG, daarnaast pas ik kennis toe uit onze Westerse kruidentraditie, het sjamanisme en de lessen van vele Amerikaanse kruidengeneeskundigen zoals Rosemary Gladstar, Susun Weed, Matthew Wood en Jeremy Ross.

‘The great thing about Ayurveda is that its treatments always yield side benefits, not side effects.’ –  Shubhra Krishan

Door specifieke klachten met kruiden te verlichten, zoals slaapproblemen, angst of constipatie, houdt je meer energie over en kom jij weer een stukje dichterbij jezelf te staan. Het geeft jouw zelfhelende kracht de ruimte om te stralen en jou de mogelijkheid om je natuurlijke pad naar genezing te bewandelen.

Innerlijke rust
Onze zelfhelende kracht kan alleen naar voren komen wanneer wij dat toestaan. Door onszelf constant uit te putten, over onze eigen grenzen te gaan, letterlijk te vechten tegen onze chronische pijn, krijgt ons zelfgenezend vermogen geen kans. Voeding en kruiden bieden onze zelfhelende kracht ruimte, wij hoeven haar alleen nog maar toe te laten. Innerlijke rust en zelfliede zijn hierbij de sleutel. We gaan samen onderzoeken hoe jij meer échte rust in jouw leven kunt brengen, rust voor lichaam en geest. We werpen een blik op jouw dagindeling en energiemanagement, verdiepen ons in verschillende vormen van meditatie en besteden aandacht aan jouw natuurlijke connectie met Moeder Aarde.

‘The only person who can pull me down is myself, and I’m not going to let myself pull me down anymore.’
– C. JoyBell C.

Ik maak hierbij gebruik van methodes uit de mindfulness, het sjamanisme, de chakraleer, het boeddhisme, hindoeïsme, Qigong  en de teachings van medium Sanaya Roman.  Innerlijke rust activeert onze zelfhelende kracht en geeft de mogelijkheid tot innerlijke groei: dat wat er gebeurt wanneer wij onszelf beter leren begrijpen, onze natuurlijke weg bewandelen, die op dat moment niet meer alleen om genezing draait, maar om leven met hart en ziel. Om het zijn van wie jij écht bent.

Of boek een Gratis Self-Healing Sessie

Boek een gratis Self-Healing Sessie waarin ik je help jouw eerste stap te nemen richting jouw pad van zelfgenezing!